Blic

SRAMOTA JE ŠTA RADE ĐOKOVIĆU

-

Novak Đoković je neslavno završio učešće na ovogodišnj­em US Openu, a njegovom nekadašnje­m treneru Nikoli Piliću to je teško palo, jer je ubeđen da je diskvalifi­kacija izrečena “samo zato što nije iz neke od zapadnih zemalja”.

– Naravno, pa Novak je moj igrač. On je četiri i po godine bio u mojoj akademiji, mi se čujemo često. Mislim da je on fantastiča­n sportista i divan čovek, mnogo daje u humanitarn­e svrhe. On je čovek koji ima harizmu, posebnost, govori izvanredno nekoliko jezika i broj jedan je na svetu. Što se kazne tiče, uradio je nešto što nije smeo, ali mislim da nije trebalo da bude diskvalifi­kovan, nego samo papreno kažnjen, novčano i oduzimanje­m seta. Da je to isto uradio Federer, uveren sam da ne bi bio diskvalifi­kovan. Činjenica je da zato što nije iz neke zapadne zemlje, Novak dobija manje nego što bi dobijali Federer ili Nadal da su broj jedan - kaže Pilić. Na kraju je rekao i kada je shvatio da će Novak biti veliki igrač?

– Imao sam nekoliko dobrih igrača od 16 godina, a on je imao 13. Kad mu je moja žena jednom rekla da je prerano pošao na teren, on joj je uzvratio: “Teta Mija, idem da se zagrejem, ne želim da rizikujem karijeru”. Njegov otac se posvađao s ljudima iz saveza, ništa mu nisu davali, pa sam se ja 2003. založio preko nekih ljudi da dobije pozivnice za četiri fjučersa u Beogradu. Nastupio je na sva četiri, jedan je i osvojio i ukupno zaradio 24 ATP boda. Tad sam znao da će biti veliki igrač, nije imao ni 17 godina – zaključio je Nikola Pilić.

Mogu samo da čestitam Rudu na odličnom meču koji je odigrao. Stvarno je bio dobar i morao sam da se pomučim da pobedim u dva seta

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia