Blic

REAL SE SA 44 REČI OPROSTIO OD BEJLA

Kraljevski klub će tako uštedeti 17 miliona evra godišnje, koliko je Garet primao svake sezone. Ekipi Žozea Murinja je prodat i levi bek Serhio Regilion za 30 miliona evra. u Totenhem Madriđani vratili Velšanina

- EKIPA “BLICA”

Raul, Kasiljas, Ronaldo, Pepe, Di Marija, Navas, Rodrigez i sada Bejl. Šta im je zajedničko osim što su bili fudbaleri Reala? Nijedan nije dobio priliku da se oprosti od kraljevsko­g kluba na način na koji to zaslužuje. Jednostavn­o, u Realu ne poštuju dovoljno svoje bivše zvezde. Dok si dobar, možeš da poželiš sve. Ali, kada kola krenu nizbrdo, onda je bolje da se skloniš jer ćeš da budeš pregažen.

Garet Bejl se spuštene glave posle punih sedam godina vratio u Totenhem. Iz Madrida je ispraćen kao da nije pomogao klubu da osvoji 13 trofeja, među kojima su dve titule prvaka Španije i čak četiri Lige šampiona. Mediji na Ostrvu su izbrojali da se Real od Bejla oprostio saopštenje­m u kojem su bile samo 44 reči.

Kao da su Madriđani na taj način želeli da mu kažu: Hvala ni na čemu, bolje je da nisi ni dolazio! Možda je to prestrogo za fudbalera koji je plaćen 101 milion evra i koji je, bar na početku, stvarno dosta dao Realu.

Kasnije je dobio i sve manje prilika na terenu, međutim, i sam je imao nekoliko neopotrebn­ih gafova kojima je na sebe privukao gnev navijača. Naime, Bejl je posle pobede nad Mađarskom i plasmana Velsa na kontinenta­lni šampionat uslikan sa zastavom na kojoj je pisalo: “Vels, golf, Real. Tim redom”.

Velšanin je još prošle sezone trebalo da napusti “Santjago Bernabeu”, jer je Real dobio bogatu ponudu iz

Kine. Međutim, Bejl nije hteo ni da čuje a klub je na njegov potez odgovorio sa ignorisanj­em. Na kraju, tvrdoglavo­st se nikome nije isplatila Bejl nije igrao, a Madriđani su samo na njegovu platu izgubili 17 miliona evra za 12 meseci.

Još nije zvanično objavljeno koliko je Real dobio novca od Totenhema, mada ne bi bilo čudno da su Španci poklonili Bejla samo da se reše njegovih astronomsk­ih primanja koja su sada postala glavobolja za Žozea Murinja. Isto može da se kaže i za Hamesa Rodrigeza koji je nedavno postao novi član Evertona.

Jedni tvrde da je fantastičn­i

prethodne sezone bejl je više vremena

provodio na klupi Kolumbijac otišao bez obeštećenj­a, drugi da je klub iz Liverpula platio 25.000.000 evra za ovaj transfer. Specijaliz­ovani sajt Transferma­rkt tvrdi da je Hames prešao u Everton bez centa obeštećenj­a.

S druge strane, u istom poslu Real je od Totenhema dobio 30 miliona evra za levog beka Serhija Regilona.

Od bonusa bi moglo da pristigne još oko 5.000.000 evra, a Madriđani su uspeli u prvobitnoj nameri da u ugovor ubace i pravo otkupa nazad po fiksnoj ceni od 40.000.000 evra, što će biti važeće do juna 2022. godine, plus pravo preče kupovine u slučaju da se javi neki zaintereso­vani kupac. Realova letnja rasprodaja počela je sa Ašrafom Hakimijem. Marokanca je Inter platio 40.000.000 evra. Sevilja je za Oskara Rodrigeza platila 15.00.000 evra. Ko zna, možda će biti još prodaje?

Madridski Real je 2013. godine platio Totenhemu rekordnih 101 milion evra

Dok si dobar, možeš da poželiš sve. Ali, kada kraljevsko­m klubu kola krenu nizbrdo, onda je bolje da se skloniš jer ćeš da budeš pregažen. To je Bejl osetio na svojim leđima

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia