Blic

VUČEVIĆ GRADONAČEL­NIK, NOVA I STARA LICA U VEĆU

Miloš Vučević ponovo je juče izabran za gradonačel­nika Novog Sada. Za Vučevića je, od 78 odbornika, glasalo 70, šest je bilo protiv i dva glasa bila su nevažeća.

-

VUČEVIĆ SE OBRATIO odbornicim­a Skupštine grada Novog Sada i poručio da “Novi Sad nijedan dan nije pretrpeo čekajući izbor gradonačel­nika”.

Zahvalio je koalicioni­m partnerima, kolegama sa liste i poručio “da će se boriti za Novi Sad.

- Radićemo kao što smo radili do danas, u mom radnom rasporedu ništa se neće promeniti, idem na isto radno mesto i bavim se istim problemima - izjavio je novinarima gradonačel­nik Novog Sada.

U Gradskom veću ostaće dosta starih članova, kadrovi SNS-A: Dalibor Rožić za kulturu, Ognjen Cvjetićani­n za sport i omladinu, Mira Radenović za urbanizam i ekologiju, kao i Aleksandar Kravić iz LSV, koji ostaje član zadužen za saobraćaj, dok Milorad Radojević iz SPS-A ostaje u resoru privrede.

Milan Đurić trebalo bi da postane zamenik gradonačel­nika, dok će na njegovo mesto u Gradskom veću za upravu i propise doći Milovan Amidžić, dosadašnji direktor Gradskog saobraćajn­og preduzeća, prenosi portal 021.rs

Gradsko veće će dobiti nove članove iz SNS-A i to će biti dosadašnja pomoćnica Vučevića za finansije Adrijana Mesarović, koja će sada voditi resor za budžet i finansije u veću, a za zdravstvo će biti imenovan Dragan Stajić, javnosti poznat kao nekadašnji upravnik novosadsko­g porodilišt­a.

Svoje funkcije u gradskom veću dobiće i Branka Bežanov iz POKS-A, koja će biti zadužena za resor socijalne zaštite i brige o porodici i deci, te Dina Vučinić iz SNS, koja će biti zadužena novog sada za obrazovanj­e. Bivši predsednik Skupštine Novog Sada Zdravko Jelušić biće od sada zadužen za komunalne poslove u gradu.

Za v. d. direktora JKP “Stan” će se imenovati Dragan Milošević, za koga se navodi samo da je magistar fizičkih nauka iz Sremske Kamenice bez drugih podataka, dok dosadašnji direktor Ivan Radojičić (SNS) odlazi na mesto v. d. GSP-A.

Na dnevnom redu bila je i smena v. d. direktora Apoteke Novi Sad Gojka Vujnovića iz LSV-A, koji je tu imenovan 25. juna, i za sada nije poznato ko će ga zameniti.

n

 ??  ?? treći put miloš vučević na čelu
treći put miloš vučević na čelu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia