Blic

PRIKUPLJEN­O DOVOLJNO DOKAZA ZA PRIJAVU

- B.B.

Ministar je zahvalio pripadnici­ma kriminalis­tičke policije Policijske uprave za grad Beograd i Višem javnom tužilaštvu koji su, kako je rekao, uz dobru saradnju i naporan rad uspeli da rasvetle ubistvo koje je uznemirilo građane Srbije, jer se dogodilo na jedan stravičan način eksplozijo­m automobila. - Ozbiljnim i dobrim radom, pripadnici policije su u saradnji sa Višim javnim tužilaštvo­m u Beogradu uspeli da identifiku­ju izvršioca ovog krivičnog dela i prikupe dovoljno dokaza za podnošenje krivične prijave - rekao je Stefanović. vojni plastični eksploziv pentrit P-500 pod Strahinjin BMW X5.

Isti čovek snimljen je nekoliko stotina metara dalje, u Ulici omladinski­h brigada, kako telefonira baš u trenutku eksplozije džipa, i to u neposredno­j blizini. Pretpostav­lja se da je sačekao da Strahinja i njegova devojka iz Kolumbije Sonja Suarez Gomez (45) izađu iz garaže i potom je telefonom aktivirao bombu. Strahinjin­a devojka Sonja, koja je

ministar policije naveo je da ima dovoljno dokaza

Beogradu. Đurović je u prvoj izjavi u policiji u potpunosti priznao ubistvo. Međutim, uprkos ovom priznanju i činjenici da je on bio taj koji je policiju odveo do mesta gde je bacio nož, na saslušanju u tužilaštvu Đurović je negirao sve. Rekao je da nikada nije bio tu, da ne poznaje Marka Mileusnića, te da nema nikakve veze sa nožem. Tužilaštvo ima niz dokaza koji tvrde suprotno, među kojima je nož na kojem je otkrivena krv ubijenog, kao i DNK i otisci Đurovića, kao i u eksploziji samo lakše povređena, ispričala je u policiji da je kobnog dana sa Strahinjom krenula na auto-trke na Ušću, kad je odjeknula eksplozija. Ona je nakon saslušanja dobila zabranu izlaska iz zemlje, a bila je i na Strahinjin­oj sahrani.

Stojanović­a su pokušali da ubiju i prošle godine, ispred njegovog stana u Beogradu, međutim tada je smrt izbegao za dlaku. Naime, Stojanović je u “audiju” tada bio sa svojom tadašnjom devojkom, inače bivšom mis Marbelje, Olac Bilbao, međutim zaboravio je svoj telefon u stanu i izašao iz vozila. Upravo u tom trenutku bomba postavljen­a ispod sedišta vozača je eksplodira­la. U eksploziji je teško bila povređena misica Marbelje, dok je Stojanović prošao nepovređen.

Nakon ove eksplozije Stojanović je otišao iz Srbije, međutim očigledno se nije skrivao, niti brinuo da ga napadači ponovo ne pronađu, s obzirom na to da se slobodno i bez pancira kretao po Srbiji i inostranst­vu, a njegova devojka je svakodnevn­o objavljiva­la njihove zajedničke slike i lokacije na kojima se nalaze. snimci nadzornih kamera iz ove ulice. Đurović je, iznoseći odbranu, rekao da je jedino krivično delo koje je kritičnog dana počinio jeste nasilničko ponašanje u Poštanskoj štedionici. Iako je pri prvoj datoj izjavi prošle godine, kako je rečeno u sudu, rekao da se posle incidenta u Poštankoj štedionici vratio u stan, odakle je otišao do kafića na Cvetnom trgu, Neđeljko je sada izjavio da je od straha tada davao kontradikt­orne izjave i da je zapravo išao kod tetke i teče u Mirijevo.

n

 ??  ??
 ??  ?? milivoje l. poznat je po nasilničko­m ponašanju
milivoje l. poznat je po nasilničko­m ponašanju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia