Blic

Važno je da pobeđujemo, ne plaše nas Belgijanci

Izabranici Aleksandra Stanojević­a, koji su ponovo sa kreča stigli do trijumfa, uvažavaju Šarlroa, ali veruju u prolaz u plej-of za grupnu fazu Lige Evrope.

-

PONOVO POBEDA SA kreča, opet minimalac, opet Bibras Natho hladan kao špricer. Partizan kao da je prepisao meč protiv tima Sfintul George u kvalifikac­ijama za Ligu Evrope i u duelu sa Zlatiborom. Nisu crno-beli pokazali zavidnu partiju ni u Užicu, ali računaju se pobede, zar ne?

“Parni valjak” je napravio dobru uvertiru pred četvrtak, kada će u 3. kolu kvalifikac­ija za Ligu Evrope gostovati timu Šarlroa. Trener Aleksandar Stanojević može da bude zadovoljan, ne samo ostvarenim rezultatim­a na tri utakmice koliko je vodio Partizan od kako je nasledio Savu Miloševića, već i činjenicom da crno-beli u tom periodu nisu primili gol, s obzirom na to da je na Saletovom debiju na klupi u drugom mandatu savladan i Rad rezultatom 3:0. Pa ipak, utisak je i sa meča protiv Zlatibora da će imati dosta toga da popravi u timu Stanojević, koji je preuzeo vruć krompir u ruke.

- Bila je borbena utakmica, možda nije bilo lepote u igri, ali smo na minus šest. Tenzično je i momci su doneli pobedu. Igra nije bila na nivou, a Zlatibor je bio disciplino­van, igrao je čvrsto i tvrdo. Imali smo određenih problema u igri, stvarali smo šanse, ne onoliko koliko bih voleo, ali smo na kraju ipak pobedili - poručio je strateg crno-belih.

Partizan je u Užicu, čini se, glavom zapravo bio u Belgiji. To potvrđuje i najbolji fudbaler crno-belih, meč viner na poslednja dva duela.

- Nije bila laka utakmica pošto smo pre tri dana igrali 120 minuta i bilo je teško posle utakmice u Evropi. Zadovoljan sam što smo bili koncentris­ani i što smo uradili posao. Najvažnije je da smo osvojili tri boda... Biće veoma teško u Belgiji, jer je Šarlroa veoma dobar tim. Očekujem otvorenu utakmicu jer oba tima žele da pobede i da igraju fudbal. Nadam se da ćemo da pobedimo i prođemo u narednu rundu - istakao je Bibras Natho.

Belgijski fudbal odlično poznaje štoper “parnog valjka” Uroš Vitas, koji je igrao u tamošnjim klubovima Gentu i Mehelenu. I defanzivac poziva na oprez.

- Primetio sam da se njihov način igre nije promenio od kada sam ja bio tamo. Nema tu mnogo nepoznanic­a. Stručni štab temeljno pristupa utakmicama i mislim da neće biti nekih iznenađenj­a. Oni su kvalitetan tim, ali smatram da ne bi trebalo nikoga da se bojimo, naročito ekipe kao što je Šarlroa. Verujemo da će nam sledeća utakmica biti lakša, jer jako je teško probiti bunker, pogotovo ako se prvih par šansi ne realizuju - zaključio je Vitas. 

Odbojkašic­e Fenerbahče­a savladale su Ezačibaši rezultatom 3:2 posle dva i po sata sjajne odbojke u derbiju trećeg kola turske Sultanlar lige. Posle dva seta i vođstva Ezačibašij­a od 2:0, ništa nije moglo da nagovesti veliki preokret u režiji izabranica Zorana Terzića. Dominirala je Tijana Bošković, donela i veliki preokret svom timu u drugom periodu posle vođstva Fenera od 21:16 i činilo se da je na pomolu nova pobeda njenog tima u derbijima sa ljutim rivalom. Onda je usledila izmena dizača u ekipi

Zorana Terzića, pa je iskusnu Naz zamenila 18-godišnja Lila Šengun, što je, ispostavić­e se, bio najvažniji potez na utakmici srpskog stručnjaka.

Uz sjajnu Bianku Bušu i probuđenu Kubanku Vargas, gošće su dobile treći i četvrti set, što je garantoval­o dramu u tajbreku.

Početnu prednost imao je Fenerbahče, ali je u završnici Tijana Bošković donela vođstvo svom timu 12:10. Usledio je jedan srećno osvojen poen gošći, koji je inicirao i vođstvo Fenera od 13:12, da bi u završnici posle serije servis grešaka, odlučio poen koji su praktično osvojile Bianka Buša i Brankica Mihajlović.

Na ovaj način Fenerbahče je posle 10 uzastopnih poraza savladao Ezačibaši, što samo garantuje veliku borbu u nastavku turskog šampionata, koji ćete moći da gledate samo na kanalima Sport kluba. U pobednički­m timu Melisa Vargas je osvojila 26 poena, Bianka Buša 15, a Brankica Mihajlović 12. Kod Ezačibašij­a, Tijana Bošković se zaustavila na 30 poena, a Bejza i Hande upisale su po 11.

 ??  ?? partizan je pobedom u užicu napravio dobru uvertiru za meč protiv šarlroa
partizan je pobedom u užicu napravio dobru uvertiru za meč protiv šarlroa
 ??  ?? tri meča tri pobede, učinak je aleksandra stanojević­a
tri meča tri pobede, učinak je aleksandra stanojević­a
 ??  ?? sjajna tijana bošković
sjajna tijana bošković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia