Blic

IZGUBLJENI U DVE SEKUNDE

Nagetsi su ostavili samog Entonija Dejvisa koji je zabio trojku za vođstvo od 2:0 u finalu plej-ofa Zapadne konferenci­je. Jokić odličan sa 30 koševa.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Koliko god puta da pogledate poslednji napad LA Lejkersa za pobedu nad Denverom (105:103), neće vam biti jasno ko je pogrešio. Glavna kamera pokazuje Mejsona Plamlija koji je ostavio Entonija Dejvisa da uz zvuk sirene zabije trojku za 2:0 u finalu plej-ofa Zapadne konferenci­je. Trener Majkl Meloun je uveo Plamlija da u stopu prati AD, ali je iskusni centar prvo zastao, zatim prišao Džeremiju Grentu koji je stajao pored nepomičnog Lebrona Džejsma i od saigrača zatražio da preuzme Dejvisa. Nikola Jokić je video da nešto ne valja, pokušao je da blokira Dejvisa, ali je za vrh prstiju bio kratak.

Međutim, na snimku druge kamere vidi se kako Grent zove Plamlija po imenu i pokazuje mu rukom da stane pored njega i udvoji Džejmsa, što je ovaj i uradio. Utisak je da je Plamli razumeo da Grent od njega traži da stane pored Džejmsa, dok on preuzima Dejvisa na kojeg je išla poslednja akcija na meču. Ne bi trebalo da zaboravimo da trener Meloun nije imao tajm-aut da pravilno postavi akciju.

- Znali smo da će biti Dejvis ili Džejms. Došlo je do malog problema u komunikaci­ji, mislim da sam bio blizu da blokiram šut, ali veliki igrači postižu velike koševe - objasnio je Jokić koji je zamalo zaplakao na konferenci­ji za medije.

Srpski košarkaš je odigrao još jedan odličan meč (30, 9as, 6as), pri čemu je postigao poslednjih 12 poena za Denver koji je u jednom trenutku gubio sa 16 koševa razlike. Jokić je u završnici stvari uzeo u svoje ruke, ali, nažalost, nije mogao da se duplira, odnosno da u jednom trenutku bude na dva mesta.

- Lejkersi imaju dva vrlo, vrlo dobra igrača. Vrlo, vrlo dobra. Imaju Lebrona koji je verovatno najbolji igrač u ligi, a Dejvis najbolji skorer. Možemo samo da im otežamo, možda možemo da nađemo rešenja za njih.

Jokić i Dejvis (31, 9ask, 2as) su zajedno postigli poslednja 22 poena na meču i bilo je samo pitanje ko će od njih biti tragičar, a ko heroj. Koš uz zvuk sirene je Lejkersima doneo više od pobede, doneo im je psihološku prednost.

- Imali smo već takvu situaciju... Tako je bilo i protiv Klipersa. Borili smo se, ali smo izgubili meč. Veći deo meča smo gubili, vratili smo se, a sada ćemo dignuti glave za narednu utakmicu. Mi smo autsajderi i moramo da se borimo. Vodili su sa 15-16 razlike i mi smo mogli da odustanemo, ali smo se borili. Možda će biti i 30 razlike, ali nema ništa bez borbe - poručio je Jokić.

Problem za Denver je što čitav plej-of igraju sa dva i po čoveka. Jokić i Marej nose ceo tim, a jedini koji se trudi da pomogne timu je mladi Majkl Porter junior. Učinak ostalih igrača je, praktično, statističk­a greška. Najiskusni­ji Pol Milsap, čovek kom Nagetsi daju dvadeset i plus miliona dolara godišnje, na poslednja četiri meča postigao je ukupno 23 poena. Geri Heris je Lejkersima na dve utakmice ubacio osam koševa za 50 minuta na terenu, Džeremi Grent mršavih 16 za sat i više.

Pri tome, 35-godišnji Lebron Džejms je sinoć odigrao 251. meč u plejofu, Jokić, Marej i Porter zajedno imaju 76. Istina je da se iskustvo stiče u ovakvim duelima, međutim, ritam koji melje ne odgovara Denveru. Ekipa se previše troši, pre svih Jokić, a naredni duel je već u noći između utorka i srede, u tri sata posle ponoći.

- Krivo mi je što nismo igrali u našem “Stejpls centru”. Iskreno, nedostaju nam navijači. Znam koliko bi Dejvisu značilo da je ovaj koš pogodio kod kuće. Mislim da bi eksplodira­o krov na “Stejpls centru” - kaže Džejms koji je meč završio sa 26 poena i 11 skokova.

U Denveru znaju da bi 0:3 značilo da je vreme da se pakuju koferi i da se napusti “Diznilend”. Sa druge strane, znaju i da su jako blizu pobede i da u trećem meču moraju da igraju na sve ili ništa. Znaju i da kada imaju pošteno suđenje, kao što je bilo na prethodnoj utakmici, imaju šansu. Sudije su ovaj put napravile nekoliko sitnih grešaka na obe strane, ali nisu dozvolili grubu igru Lejkersa, tako da su igrači Denvera izveli 33 slobodna bacanja (Lejkersi 19 bacanja).

Trener Melonu mora, kako zna i ume, da probudi ostatak ekipe jer rivali iz Los Anđelesa jedva čekaju da lupe treću recku i da počnu pripremu za veliko finale. 

 ??  ?? nikola je bio vidno razočaran posle meča i novog poraza dejvis je preko jokićeve ruke pogodio trojku za
:
nikola je bio vidno razočaran posle meča i novog poraza dejvis je preko jokićeve ruke pogodio trojku za :

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia