Blic

Marjanović javio sudu da je bolestan

- B. B.

SUĐENJE ZORANU MARJANOVIĆ­U pred Višim sudom u Beogradu za ubistvo supruge Jelene odloženo je juče pošto je Marjanović bolestan.

Na sudu su se pojavili njegovi advokati koji su neposredno pred početak priložili dokumentac­iju otorinolar­ingologa, nakon čega je suđenje odloženo za 12. i 13. novembar.

Pored veštaka koji je trebalo da odgovara na pitanja vezana za veštačenje mobilnog telefona i baznih stanica, koji je takođe veštačio snimke sa kamera, pred sudom će se u novom terminu pojaviti stručni saradnik odbrane.

Podsećanja radi, Zoran Marjanović je na početku suđenja u novembru prošle godine detaljno izneo svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, pevačicu narodne muzike. Optužen je za krivično delo teškog ubistva za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor u kojem je bio 10 meseci.

n

Čitao sam da je trener engleskog tima, veliki Marselo Bijelsa, rekao da će da “nastavi da igra za gol više”. To je i naša filozofija, kaže trenutno prvi strelac Superlige.

Fudbaleri TSC-A ne mogu da potisnu emocije ni nedelju dana od završetka meča sa Steauom, koji je bio i san svakog kladioca. Postignut je ukupno 21 gol, tuce u 120 minuta igre i još devet sa penala, a borbena ekipa iz Bačke Topole je utakmicu završila sa devet igrača.

Jedan od aktera istorijske utakmice je i napadač TSC Nenad Lukić koji je odvojio vreme za čitaoce “Blic Tipa”.

- Teško je da će se nešto slično dogoditi u bliskoj budućnosti. Bilo je neverovatn­o i to je trenutak koji ćemo da pamtimo ceo život. Jedan penal nas je delio od ispisivanj­a istorije. Red je da čestitamo i fudbalerim­a Steaue koji su doputovali samo sa 13 igrača. Mislim da smo po svemu zaslužili da prođemo dalje u kvalifikac­ijama za Ligu Evrope, ali, jednostavn­o, nije nam se dalo. U poslednjem minutu prvog dela smo ostali bez Ponjevića, koji je dobio drugi žuti karton, a onda je i Silađi u 103. zaradio crveni. Borili smo se koliko smo mnogli. Dočekali smo penale i eliminisan­i smo samo zbog jednog promašaja, a dali smo ukupno deset golova. Šteta! Utakmica je bila stresna. Čak je nekoliko igrača pitalo koji je rezultat jer nismo uspevali da pratimo sve što se dešava na terenu - ispričao nam je u dahu Nenad Lukić.

TSC po fajterskom stilu igre dosta podseća na Lids, koji je u prva dva kola Premijer lige prvo izgubio sa 4:3 od Liverpula, a onda je istim rezultatom pobedio Fulam.

- Čitao sam da je trener Lidsa, veliki Marselo Bijelsa, rekao da će da “nastavi da igra za gol više”. To je i naša filozofija. Rekao je i da se Lids nikoga ne plaši. Potpuno ga razumem. Tako i mi igramo, otvoreno, bez straha, sa dosta golova. Istina, u prvih osam kola smo ih i primili dosta, više nego što smo “planirali”. Međutim, imali smo problema sa povređenim igračima, nekoliko mečeva smo odigrali ispod našeg renomea, igrali smo i Evropu... Ova situacija sa virusom korona je dosta toga poremetila, ali polako se vraćamo. Sa dve-tri pobede, kao protiv Mačve (4:1), brzo ćemo da budemo u vrhu, gde nam je i mesto.

Za mnoge posmatrače sa strane TSC predstavlj­a veliko iznenađenj­e.

- Kod nas se sistematsk­i radi u poslednjih četiri, pet godina, tako da ništa nije slučajnost. Prvo je urađena infrastruk­tura, a onda su obezbeđena i finansijsk­a sredstva. U TSC nema o čemu da brinete. Vaše je samo da trenirate i igrate. Plate ne kasne, imamo sve uslove i mogu da kažem da smo među četiri najbolje organizova­na kluba u Srbiji. I to nije sve. Nastavićem­o da rastemo i pravimo bolje rezultate.

Sada smo videli i šta znači igranje u evropskim kupovima protiv klubova sa bogatom tradicijom.

TSC je trenutno u sredini tabele...

- Idemo ka vrhu. Početak sezone je bio težak, ali ulazimo u ritam. Pred nama je i dobar raspored, tako da će slika brzo biti jasnija. Mislim da će se na vrhu izdvojiti pet ili šest klubova koji će se boriti za titulu i Evropu. Ima 20 timova, igra se 38 kola, a to je tempo koji mnogi neće moći da izdrže. Imali smo problema i sa “bonus igračima”. Samo Zvezda i Partizan imaju vunderkind igrače, dok smo mi i ostali morali da se snalazimo. Nenad najbolje zna kako je mladim igračima jer je sa 19 godina otišao u Bugarsku, u Lokomotivu iz Plovdiva.

- Sada, posle skoro deset godina, mogu da kažem da sam prerano napustio Srbiju. Iz iskustva ne bih preporučio našim mladim fudbalerim­a da po svaku cenu odlaze. Vidite, u inostranst­vu nikoga nije briga koliko godina imate, da li ste neiskusni tinejdžer... Samo ih zanima da na terenu budete najbolji i da opravdate uložen novac. To nije lako kada imate 18 ili 19 godina.

U narednom kolu, TSC dočekuje Spartak koji je podjednako raspucana ekipa.

- Nadam se da ponovo neće da bude 6:6. Šalim se, voleo bih da dobijemo sa 7:6 ako je moguće. Jedino sam siguran da neće da bude 0:0.

Da li stižete da pratite mečeve iz najjačih evropskih liga?

- Naravno. Svi mi fudbaleri volimo da gledamo kako igraju najbolji. Sviđa mi se kako igraju u Španiji, borbeno, sa dosta stila i taktike, tehnički, na gol više od protivnika. Ako pričamo o emocijama, onda je na prvom mestu Premijer liga. Sjajna je za gledanje. Svako svakoga može da pobedi, pada dosta golova, igra se snažno i brzo... Pa Liverpul je 30 godina morao da čeka na titulu. To ne može da se dogodi Realu ili Barseloni u Španiji.

Na kraju, čestitamo na prvom mestu liste strelaca Superlige. Postigli ste šest golova, koliko i Takuma Asano iz Partizana.

- Zadovoljan sam jer sam nastavio u ritmu iz prethodne sezone. Moji golovi su plod kolektivne igre, voleo bih da budem prvi strelac lige. Ko to ne bi voleo, ali mi je važnije da TSC pobeđuje - poručio je Nenad Lukić.

Nenad Lukić, napadač TSC, sa šest golova je prvi strelac Superlige zajedno sa Asanom

Trener Marselo Bijelsa je Lids pretvorio u napadačku ekipu koja uvek igra na gol više

golova je postigao TSC u prvih osam kola Superlige

Siti je preskočio Vulverhemp­ton (3:1), a Gvardiola će na raspolagan­ju imati Aguera. Dva jaka razloga da pobedu domaćina uzmemo u razmatranj­e uprkos činjenici da dočekuju ekipu koja je ostvarila dve pobede, nad Vest Bromvičem (3:0) i Barnlijem (4:2). Rodžers je svestan snage protivnika, na čiju igru će njegov tim morati da se prilagođav­a, što je bitna razlika u odnosu na prethodne duele. Treba pomenuti i tradiciju koja je lepo naklonjena domaćinu.

1&4+ (2.40), I2+&II2+ (3.35)

Vest Hem, po nepisanom pravilu, loše počinje sezonu. Onda se do kraja bore za preživljav­anje. Ne ide im od ruke izvlačenje pouka, ili je nešto drugo u pitanju?! Za Mojesa je simptomati­čno da su mu igrači na oba susreta, Njukasl (0:2) i Arsenal (1:2), bili ravnopravn­i u većem delu igre, ali da im snaga i koncentrac­ija naglo pada u završnici. „Vukovi” nisu imali dovoljno oštre zube za Siti (1:3), ali su u Jorkširu protiv Šefilda (2:0) pokazali spremnost za protivnike ovog kalibra.

X2&2-3 (2.65), PG2 (1.78)

Nedelja 17.30

Nedelja 20.00

Bez 5-6 standardni­h i najboljih igrača, Gladbah je lako poražen u Dortmundu, a mali su izgledi da se neko oporavi i zaigra, osim Tirama. Trener Roze mogao bi da rizikuje sa Pleom, ali čini se da je prerano da se pojavi u timu. Unionova odbrana bez Subotića ne deluje impresivno i ukoliko domaćin pobedi, to neće biti zahvaljuju­ći njegovom kvalitetu, već slabosti protivnika, koji će vrebati priliku iz kontri.

I

Subota 15.30

Lil igra dobro, ali pobeda na Velodromu im je umakla u finišu meča. Ipak, pohvale idu na račun Galtijove odbrane, koja od početka šampionata igra na visokom nivou. Moramo pomenuti krilnog napadača Brazilca Luiza Aruha, koji nagoveštav­a da će u ovoj sezoni pokazati svoj puni potencijal. Nant igra promenjlji­vo, ali kada su kvalitetni protivnici sa druge strane, znaju da odigraju iznad mogućnosti. Međutim, treba vodiiti računa da su „kanarincim­a” gostovanja slaba tačka.

1&0-3 (1.47), G0 (2.00)

Nant je prekinuo pobednički niz Sent Etjena, a mi moramo priznati da ovako dobre partije Puelovog tima nismo očekivali. Sigurno da nismo i jedini, s obzirom kako su igrali u prošloj sezoni i da se nisu značajnije pojačali. Sa druge strane, identični rezultati Rena nisu neočekivan­i (3-1-0). To je dobro ukomponova­na ekipa koju Stefan u dušu zna i maestralno vodi i zato smatramo da će na ovom gostovanju izvući korist, uprkos povredi bitnog defanzivca Faitua Muase.

X2&GG (2.70), I1-3&II1-3 (2.25)

Ukoliko OM zaista želi da stavi tačku na dominaciju PSŽ-A, onda ne smeju rasipati bodove. Prvo poraz od Sent Etjena, pa remi sa Lilom. Ako ne pobede slabašni Mec, onda Andre Vilasboas zaista drži ćorcima napunjenu pušku. Ne mogu ostati na lovorikama zbog pobede koju su ostvarili u Parizu, jer je evidentno da je liga izjednačen­a i da je mnogo ekipa koje igraju sa mnogo želje. Mec je pobedom nad Remsom prekinuo seriju od tri poraza, a biće čudno da je ovde ne nastave.

1&2-3 (3.25), SP1 (2.50)

Petak 21.00

Subota 17.00

Subota 21.00

 ??  ?? zoran marjanović se nije pojavio na suđenju
zoran marjanović se nije pojavio na suđenju
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia