Blic

Ub i Vojvodina brane trofeje

Nije tajna da se klub nalazi u teškoj finansijsk­oj situaciji, zbog čega su čelnici pristali na smanjenje plate. Čekaju se i transferi Matea Garsije i Ričmonda Boaćija.

- EKIPA “BLICA”

Čelnici Crvene zvezde Zvezdan Terzić, Mitar Mrkela i Marko Petrović, kao i trener Dejan Stanković, odlučili su da prepolove svoje plate kako bi pomogli klubu u teškoj finansijsk­oj situaciji uzrokovano­j korona virusom. Predlog da isto učine biće dostavljen i igračima, ali u ovom momentu nije poznato da li će oni pristati na to.

Kako se navodi, plan je da zaposleni do 1. jula 2021. godine dobijaju 50 odsto plata, kako bi se osiguralo normalno funkcionis­anje srpskog šampiona.

Do tada, kasa bi trebalo da se popuni prodajom fudbalera ali i plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope, za koji je crvenobeli­ma ostao još jedan pokušaj. Što se transfera tiče, prvo mora da se završi posao sa Mateom Garsijom. Argentinac je odbio povratak u domovinu, u Rasing, a zatim je, nakon što se Zvezda sve dogovorila sa Arisom, odlučio da ne ide ni u Grčku. Status kvo nikome ne koristi, jer Dejan Stanković ne

U PROSTORIJA­MA OSS žrebani su parovi za osminu finala Kupa u konkurenci­ji odbojkaša i odbojkašic­a. Odbojkašic­e Uba u odbranu trofeja kreću protiv Jedinstva iz Užica, a odbojkaši Vojvodine iz Novog Sada protiv Jedinstva iz Stare Pazove. Utakmice osmine finala će se odigrati 20. i 21. oktobra.

Parovi osmine finala - odbojkašic­e: Partizan - Spartak Subotica, Klek - Inđija, Ub - Jedinstvo Užice, Železničar Lajkovac - Radnički Beograd, Tent - Vranje, Crvena zvezda - Omladinac računa na njega, dok sa druge strane Garsija na “Marakani” prima punu platu. Srpski šampion sada traga za drugom opcijom, mada postoji naznaka da pregovori sa Arisom mogu da se nastave. Samo je potrebno da se Garsija sa grčkim klubom dogovori o primanjima.

El Fardu Ben je, takođe, fudbaler na kojem bi Zvezda mogla da profitira. Najbolji igrač srpskog šampiona ima ugovor do 2023, a nije tajna da se nalazi na listi želja saudijskog Al Ahlija, koji trenira Vladan Milojević. Ben i Milojević su, pre Crvene zvezde, sarađivali i u Grčkoj i naš stručnjak je dobro upoznat sa kvalitetim­a reprezenta­tivca Komorskih ostrva. Problem je što Al Ahli insistira da obeštećenj­e uplaćuje u ratama, dok su crveno-beli

Novi Banovci, Jedinstvo - Stara Pazova i Beograd - Spartak Ljig.

Odbojkaši: Mladi Radnik - Borac Starčevo, Radnički Kragujevac - Borac Paraćin, Partizan - Spartak Ljig, Crvena zvezda - Ribnica, Spartak Subotica - Banat, Vojvodina - Jedinstvo, Niš - Metalac Gornji Milanovac i Novi Pazar - Karađorđe Topola.

Parove su žrebali Dušan Keser, direktor takmičenja, Svetlana Pereković, član takmičarsk­e komisije, i Dejan Bojović, direktor seniorskih reprezenta­cija Srbije.

Za najboljeg igrača Zvezde El Fardu Bena zaintereso­van je Al Ahli iz Saudijske Arabije, na čijoj klupi sedi bivši trener crveno-belih Vladan Milojević

nviše da kompletan posao budeo odmah završen i da novac legne na račun. Ben ima najjaču platu na “Marakani”, gde prima oko 650.000 evra po sezoni. Već duže na izlaznim vratima je Milan Pavkov koji nikako

 ??  ?? prodajom el fardu bena, zvezda bi inkasirala zavidnu sumu na ime obeštećenj­a
prodajom el fardu bena, zvezda bi inkasirala zavidnu sumu na ime obeštećenj­a
 ??  ?? dušan keser, dejan bojović i svetlana pereković
dušan keser, dejan bojović i svetlana pereković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia