Blic

Fudbaleri Majnca štrajkuju

-

da promeni sredinu. Snažni napadač je još prošle godine jednom nogom bio u Kini, ali se nije dogovorio i vratio se u Beograd. Praktično, već od tada je Pavkov bio u drugom planu, često povređen, tako da je u sezoni 2019/20. postigao samo devet golova. Ove je odigrao samo 28 minuta protiv Voždovca, a to je bilo dovoljno da bude strelac i da podseti da nije zaboravio da igra.

Najteži posao oko pronalažen­ja novog kluba crveneobel­e očekuje sa Ričmondom Boaćijem. Fudbaler iz Gane po povratku na “Marakanu” ne može da veže nekoliko utakmica a da ne izađe zbog povrede. Prethodne sezone je sakupio samo deset nastupa u Superligi a za 623 minuta je postigao jedan gol. Ove, ima

POSLEDNJIH DANA SITUACIJA u redovima bundesliga­ša Majnca izuzetno je napeta jer je došlo do pobude među igračima. Sve je počelo tako što je iz ekipe odstranjen napadač Adam Salaj, a kao zvnaičan razlog je navedena loša forma, međutim tamošnji mediji pišu da je to paravan i da je u pitanju nešto sasvim drugo.

Naime, Salaj je navodno pokrenuo pobunu u svlačionic­i, s namerom da se igračima vrati novac kojeg su se odrekli u korist kluba dok su se preduzimal­e mere štednje usred

kao i zvezdan terzić, mitar mrkela i marko petrović, i dejan stanković će primati pola plate

ukupno 77 minuta na terenu, bez postignuto­g gola. Boaći je ponovo povređen, što je potvrdio i Dejan Stanković pred meč sa Omonijoom, kada je iskusni golgeter i bio najpotrebn­iji ekipi. Koliko će dugo da pauzira, ni to se ne zna. A kada Zvezda nije uspela da ga proda dok je bio u dobroj formi, pitanje je šta može da uradi sada kada je povređen. Crvena zvezda je ove sezone prodala trojicu fudbalera na kojima je zaradila 1,7 miliona evra. Transfer Miloša Vulića u Krotone je doneo 800.000, na Tomaneu je zarađeno oko 600.000, dok je upola maje prihodovan­o od odlaska Branka Jovičića u Ural. Nije tajna da crveno-beli imaju ponude za mlade igrače, ali klub i trener Stanković insistiraj­u da oni ostanu. Željko Gavrić je tražen, kao i Veljko Nikolić i Njegoš Petrović. Jedan od mlađih koji ne razmišlja o odlasku, već o proboju u strartnu postavu je 18-godišnji Andrija Radulović. pandemije virusa korona.

Mađarski reprezenta­tivac je označen kao vođa, pa sada kada je odstranjen usledio je gest solidarnos­ti saigrača. Oni su došli u trening centar, ali su odbili da izađu na teren.

- Rekli smo Adamu da više nije u našim planovima. Sa naše tačke gledišta, Adam neće imati veliku minutažu i stoga je bolje da se preorijent­iše ka nekom drugom klubu, posebno zbog činjenice da ga čeka EP sa Mađarskom - rekao je sportski direktor Rouven Šruder.

SU RUKOVODIOC­I ZVEZDE PREPOLOVIL­I JULA KAKO SVOJE PLATE DO NAREDNOG

BI POMOGLI KLUBU

n- Uželeo sam se fudbala i fenomenala­n je osećaj ponovo se naći na terenu. Nisam bio stegnut, već neko vreme sam tu i osećam se kao deo tima u potpunosti. Svaki put kad mi trener ukaže šansu daću sve od sebe da opravdam to poverenje. Obožavam da nosim Zvezdin dres. Nije bilo lako posle Omonije da se fokusiramo na Voždovac, ali smo profesiona­lci i to smo pokazali. Odigrali smo sjajan meč, postigli šest pogodaka i pokazali kvalitet. Uz to se videlo i da imamo karakter, ne samo mi na terenu, već čitav stručni štab, zaista je bila sjajna utakmica i samo su navijači falili na tribinama da doživljaj bude potpun - kaže Radulović, koji ističe da Crvena zvezda ima kvalitet da učestvuje u Ligi Evrope.

- Ako budemo pravi na terenu, smatram da možemo da prođemo. Imamo kvalitet za Ligu Evrope. Baš ova utakmica protiv Voždovca i fenomenaln­e akcije iz kojih su usledili golovi su putokaz i način na koji uvek treba da igramo. Imamo kvalitet da budemo deo Lige Evrope - zaključuje Radulović.

nFilmska zvezda Rajan Rejnolds zaintereso­van je za kupovinu engleskog niželigaša Reksama, kluba iz Velsa. Reksam igra u petom rangu engleskog fudbala – Nacionalno­j ligi – najvišem rangu u okviru poluamater­skog sistema, prvom ispod četiri profesiona­lne lige (Premijer liga, Čempionšip, Liga 1, Liga 2). Holivudski superstar, drugi najplaćeni­ji glumac današnjice, želi da investira u Reksam zajedno sa kolegom Robom Mekelhenij­em. Predstavni­ci kluba koji je u vlasništvu navijača su većinskim glasovima pristali na pregovore o prodaji kluba, koji bi u tom slučaju mogla da dovede do investicij­e od oko 2,2 miliona evra. Reksam je u vlasništvu navijača od 2011. godine.

 ??  ?? crveno-beli će pokušati da nađu uhlebljenj­e i pomalo zaboravlje­nom milanu pavkovu
crveno-beli će pokušati da nađu uhlebljenj­e i pomalo zaboravlje­nom milanu pavkovu
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia