Blic

HALANDA MOŽEMO DA ZAUSTAVIMO

-

Najveća opasnost po naš gol biće Erling Haland, centarfor Borusije iz Dortmunda, koji je u golgetersk­oj formi. - Ako me pitate kako da ga zaustavimo, moram da vam kažem da je to usko stručno pitanje. Pokušavamo da stvorimo atmosferu na terenu, da ambijent odgovara nama. Pokušaćemo da se svojim kvalitetim­a nametnemo i da njihove svedemo na minimum. To nije lako. On je momak u dobroj formi. Nije nerešiv, ali zahteva fizičke moći da se zaustavi.

raspolažem. A sistem ništa nije drugo nego raspored na terenu. Kad pričamo o drugim stvarima, ne možemo da se uigramo. Bićemo samo sedam dana zajedno, daj bože da možemo da napravimo jedan pravi trening. Nemamo prostora da se uigramo. Naša skauting služba formira način igre na osnovu zadataka koji igrači imaju u svojim klubova.

Svima je jasno da pritisak mora da postoji jer već dve decenije nismo igrali na kontinenta­lnom šampionatu.

- Nema pritiska. Prošao sam mnogo toga, ova utakmica je vrlo važna, ali je tek prva od

nekoliko. Mnogi zaboravlja­ju da ima i utakmica posle. Ona je mnogo važna, ali nije presudna. Naša želja je da ostvarimo dobar rezultat. Ako nismo 20 godina bili na Evropskom prvenstvu .... Pa moramo da sačekamo. Naša velika želja je da to ostvarimo i sve ćemo uraditi.

Selektor je pričao i o taktici koju možemo da očekujemo protiv Norveške.

- Njihova prednost je kompaktnos­t, disciplina u igri i želja za uspehom. Svaki trener želi da napadne protivnika, ali to ne zavisi samo od tebe, već koliko ti i rival dozvoli. Zavisi i kako će selektor Norveške da postavi tim. Moramo da igramo na svoj kvalitet i da prilagodim­o igru kako nama odgovara. Koliko ćemo biti inspirisan­i, koncentris­ani, to su detalji na kojima moramo da poradimo.

Tumba je poručio da veruje u ovaj tim.

- Verujem da ova ekipa može bolje od onog do sada. Neću da razmišljam da nešto negativno treba da radim, u karijeri sam uvek mislio o dobrom rezultatu, atmosferi. Ako Norvežani budu bolji, svaka čast. Neće biti smak sveta ako ne pobedimo, ali učinićemo sve da do toga dođemo - dodao je Tumbaković. 

 ??  ?? erling braut haland predstavlj­aće najveću opasnost „orlovima“
erling braut haland predstavlj­aće najveću opasnost „orlovima“
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia