Blic

UBEDLJIVI LAJOVIĆ

-

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u četvrtfina­le turnira iz serije 500 u Hamburgu, pošto je u osmini finala pobedio Rusa Karena Hačanova u dva seta, sa 6:1, 6:2. Lajović je odigrao jedan od najboljih mečeva u poslednjih nekoliko sezona, a posebno je dobro servirao. Međutim, na putu do polufinala turnira koji predstavlj­a poslednju uvertiru pred Rolan Garos čega ga Stefanos Cicipas, kog mnogi vide kao potencijal­no iznenađenj­e u Parizu. Grk je bez većih problema pobedio Pabla Kuevasa sa 7:5, 6:4.

važniji bio njegov trijumf u polufinalu Rolan Garosa kada je posle velike borbe bilo 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5 za Austrijanc­a.

U 2018. ponovo je slavio Tim, i to ponovo na šljaci, u osmini finala Monte Karla. Idemo dalje, u 2017. i... opet Tim i opet na Rolan Garosu (četvrtfina­le), pri čemu je Dominik dobio sa 3:0 a poslednji set sa nulom. Pre toga, Đoković je dobio svih pet mečeva sa Austrijanc­em.

- To što sam osvojio US Open ne znači da sam prekinuo, odnosno zaustavio dominaciju Novaka, Rafe i Rodžera. Gde god da igraju,

njih trojica su favoriti. Ako želite da osvojite trofej, onda morate da ih pobedite u nekom trenutku. Isto važi i za Rolan Garos. Zbog toga mi je važno da do prvog meča budem 100 odsto odmoran. Samo tako mogu da izdržim do kraja - kaže Dominik Tim.

Legendarni Mats Vilander je ovaj put na Đokovićevo­j strani i siguran je da će najbolji teniser sveta osvojiti 18. grend slem.

- Sve je na Novakovoj strani. Forma, kvalitet, uslovi u Parizu, Nadalova duga pauza... Ne vidim ko bi mogao da ga iznenadi. Tim je pun samopouzda­nja, ali za Rolan Garos je potrebno nešto više, potrebno je da igrate kao Đoković. Biće zanimljiv turnir, jer se igra u jesen, ne u proleće, međutim, ne verujem da će biti većih iznenađenj­a - poručio je Vilander.

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia