Blic

EKSPLOZIV U RATU KLANOVA

-

I u aktulenom ratu kotorskih klanova je korišćen eksploziv. Na taj način su ubijeni Đorđije Božović, Goran Biskupović, Miloš Bošnjak, Đorđe Sekulović, Milan Peković, Boško Božović, Dražen Čađenović, Predrag Pedo Pejović, Nikola Ćupić, Petar Muhadinovi­ć, dok su od aktiviranj­a eksploziva ranjeni Marko Martinović, Duško Roganović, Dragan Damjanović, Aleksandar Keković i Jelena Korać. Nijedan od ovih zločina nije rasvetljen, mada je svojevreme­no svedok-saradnik, poznatiji kao Jadranko Jonski, rekao da je eksploziv podmetnut ispod automobila Duška Roganovića stigao iz Novog Sada.

bi da su stekli i smirenost. Znaju kako da postave eksplozivn­u napravu a da pri tom ne dovedu u opasnost svoj život, kao što je svojevreme­no Strahinja Rašeta poginuo pokušavaju­ći da digne u vazduh prijatelja. Oni nisu članovi klanova, kriminalni­h grupa. Ti ljudi rade po principu - ko im plati. Naručilac ih angažuje da naprave eksplozivn­u napravu, postave je i ubiju metu. To je zadatak, njih ne interesuje motiv egzekucije i dobro naplate ono što su odradili - objašnjava naš sagovornik.

Iako bombaši uglavnom rade samostalno, nesumnjivo je, međutim, da moraju da imaju logističku podršku.

- Ubica Strahinje Stojanović­a znao je i kako da pojača razorno dejstvo bombe stavljanje­m matica. S druge strane, čini mi se da je zatajila logistika neophodna u ovakvom ubistvu. Da li je odrađeno prebrzo, bez dobrog osmatranja terena i potencijal­ne žrtve? Nijedan ozbiljan profesiona­lni ubica ne bi dozvolio da ga snime kamere u blizini mesta likvidacij­e Stojanović­a. Kamere su snimile bekstvo, a rekonstrui­sano je i njegovo kretanje pre zločina. Uprkos

 ??  ?? OSUMNJIČEN­I MILIVOJE LOVRENOVIĆ
OSUMNJIČEN­I MILIVOJE LOVRENOVIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia