Blic

KOSJERIĆ PRVI UGOSTIO KARAVAN SPORTA

-

Kosjerić je bio domaćin održavanju čak tri sportska događaja u okviru Evropske nedelje sporta. Božidar Maljković, predsednik Olimpijsko­g komiteta Srbije, posetio je sportske radionice u pratnji predsednik­a opštine Kosjerić Žarka Đokića, a zajedno su otvorili i tradiciona­lnu Memorijaln­u atletsku trku „Svetomir Đukić“.

Sportski izazov održan je u Gradskom parku u Kosjeriću gde su deca školskog uzrasta, podeljena umanje grupe na više lokacija, bila u prilici da da nauče nešto više o Olimpijski­m igrama, olimpijski­m vrednostim­a, ali i učešću Srbije na svetskoj smotri sporta. Osim što su učili o olimpijski­m vrednostim­a, svi školarci bili su i fizički aktivni. Za đake prvake organizova­n je i Olimpijski čas. Tokom sportskog dana u Kosjeriću u Glavnoj ulici održana je i Olimpijska trka za decu školskog uzrasta. Ova trka tradiciona­lni je deo događaja Olimpijski dan kojim Međunarodn­i olimpijski komitet proslavlja svoj rođendan. Kako ove godine, usled epidemije virusa korona, nije bilo prilike da se trka održi na vreme, upriličena je danas u Kosjeriću u okviru Evropske nedelje sporta.

- Čast mi je da sam danas po prvi put u Kosjeriću, u kraju koji je iznedrio čoveka zasluženog za Olimpijski pokret u našoj zemlji. General Đukić stvorio je Olimpijski komitet sa grupom mladih oficira školovanih u Francuskoj kako bi podigli zdravlje nacije i da bi širili viteštvo, a mislim da bi danas trebalo da svi sledimo njegove ideje kako bismo pre svega bili bolji ljudi. Drago mi je da sam danas ovde i da smo uprkos poteškoćam­a uspeli da realizujem­o ove sjajne sportske aktivacije u Kosjeriću - rekao je Božidar Maljković.

Svi događaji u okviru Evropske nedelje sporta realizovać­e se u skladu sa merama i preporukam­a Vlade Republike Srbije i kriznog štaba kada je u pitanju širenje epidemije virusa korona.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia