Blic

SINOĆ TRKA NA TAŠMAJDANU

Skejtbord i roleri na Dorćol placu Svi ljubitelji urbane kulture, ekstremnih sportova i uličnog plesa imali su prilike da uživaju u sportu, dobroj zabavi i muzici u srcu glavnog grada.

- JELENA MEDIĆ

Konačno malo sporta i u Srbiji! Istina, sve u skladu sa preporukam­a i merama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba, u borbi sa epidemijom virusa korona, ali sport je ponovo prisutan u našim životima.

Olimpijski komitet Srbije od 23. do 30. septembra obeležava Evropsku nedelju sporta, a u toku prošle nedelje ljubitelji urbane kulture, ekstremnih sportova i uličnog plesa imali su prilike da uživaju u sportu, dobroj zabavi i muzici u srcu glavnog grada - na Dorćol placu.

Održane su plesne, skejt, roler i parkur radionice na kojima su posetioci imali prilike da se oprobaju u alternativ­nim sportskim disciplina­ma. Uz sportske aktivacije, svi zaintereso­vani bili su u prilici da se zabave na štandu virtuelne realnosti na kojem su imali mogućnost da se upoznaju sa jedinstven­im sportskim i plesnim simulacija­ma.

Tokom popodnevno­g sportskog druženja održana su nadmetanja u skejtbord i roler trikovima, a najuspešni­jima su dodeljeni vredni poklonpake­ti. Parkur radionica okupila je znatiželjn­e početnike da se oprobaju u ovoj veštini. Radionicu su vodili Bogdan Cvetković, profesor sporta i fizičkog vaspitanja i apsolvent Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, Jovan Korićanac - instruktor­i parkur veštine.

U duhu Evropske nedelje sporta koja se i ove godine održava pod sloganom „Beactive“održana je i plesna radionica, a za sve ljubitelje uličnih plesova organizova­n je čuveni plesni okršaj Boni i Klajd koji se održao u formatu dva na dva. Najboljim parovima dodeljeni su vaučeri i poklon-paketi.

Evropska nedelja sporta je događaj koji je pokrenula Evropska komisija, a nacionalni koordinato­ri za našu zemlju su

Sinoć je na programu bila „Beactive noć“u Tašmajdans­kom parku. To je događaj namenjen svim generacija­ma, a ideja je bila da se uz mnogo svetlećih efekata i dobru muziku kreira nezaboravn­a atmosfera za sve učesnike i posetioce.

Evropska nedelja sporta se završava 30. septembra

treću godinu zaredom Olimpijski komitet Srbije i Ministarst­vo omladine i sporta. Primarni ciljevi usmereni su na podstcanje građana da se bave fizičkim aktivnosti­ma bez obzira na fizičku spremnost i godine, kao i na edukaciju građana o zdravom načinu života.

Evropska nedelja sporta je događaj koji je pokrenula Evropska komisija, a nacionalni koordinato­ri su treću godinu OKS i Ministarst­vo sporta.

n

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia