Blic

DEKI: IGRAĆEMO HRABRO KAO DA SMO U JERMENIJI

“Uopšte nije toliko bitna taktika, već kako se izađe na teren. Ko god od igrača bude izašao na teren, znaće tačno šta treba da radi. Sve zavisi od nas”, poručio je trener srpskog šampiona.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Prvi dolazak na Kipar nije ostao u lepom sećanju fudbalerim­a Crvene zvezde. Tog 16. septembra Omonija je bila bolja i sprečila je crveno-bele da se nadaju trećoj uzastopnoj godini u grupnoj fazi Lige šampiona. Srećom, ostao je popravni, ali ovaj put u Ligi Evrope.

“Meč sezone, klapa dva” sudbinom se ponovo igra na “GSP stadionu” u Nikoziji gde će Ararat, zbog ratnog stanja u Jermeniji, da ugosti srpskog prvaka. UEFA je posle dosta razmišljan­ja odlučila da se utakmica izmesti na Kipar, a promenjen je i termin

- umesto u 16, igraće se od 19 sati.

Beograđani su i pored svega bili spremni da putuju u Jerevan, međutim, situacija se dodatno zakompliko­vala u poslednja 24 sata. Evropska kuća fudbala je shvatila da je vrag odneo šalu i da su ugroženi životi igrača i svih iz Zvezdine delegacije. Trener Dejan Stanković kaže da je pometnja više uticala na navijače i javnost, nego na njegove fudbalere koji su glavom i srcem već dugo u meču.

- Uopšte nismo razmišljal­i gde ćemo igrati. Spremali smo utakmicu najnormaln­ije, u smislu da se igra kod njih u Jermeniji. Sticajem okolnosti, situacija se menjala iz sata u sat, a poslednja odluka je da se putuje na Kipar. To ništa ne menja kada smo mi u pitanju. Znamo šta nam je činiti i šta treba da uradimo – da odigramo pravu utakmicu, jer je ovo lepa prilika da Crvena zvezda uđe u grupnu fazu Lige Evrope

SEĆANJU KIPAR NIJE OSTAO U LEPOM

ALI OVO JE STANKOVIĆU I FUDBALERIM­A, PRILIKA DA SE ISKUPE

– poručio je Stanković.

On veruje da će njegov tim sada odigrati bolje nego pre dve nedelje i da će iskoristit­i činjenicu da su već igrali na istom stadionu.

- Temeljno smo analiziral­i protivnika. Znamo šta oni mogu, ali i šta ne mogu. Uopšte nije toliko bitna taktika, već kako se izađe na teren. Ko god od igrača bude izašao na teren, znaće tačno šta treba da radi. Očekivanja i zahtevi od svakog fudbalera biće veliki. Od nas sve zavisi, a ja sam siguran da će naši momci, kada treba, pokazati da su pravi - dodao je Dejan Stanković.

Crveno-bele je u Nikoziji dočekalo lepo i toplo vreme. Za razliku od Omonije, meč se igra u noćnom terminu

 ??  ??
 ??  ?? dejan stanković kaže da zna sve o araratu i da neće biti iznenađenj­a sa klubom iz jermenije
dejan stanković kaže da zna sve o araratu i da neće biti iznenađenj­a sa klubom iz jermenije
 ??  ?? crveno-bele je u nikoziji dočekalo letnje vreme
crveno-bele je u nikoziji dočekalo letnje vreme

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia