Blic

STARICA PREPOZNALA SILOVATELJ­A PO GLASU

Uhapšen Aleksandar M. (68) zbog seksualnog zlostavlja­nja slabovide žene (84)

- ANA Ž. ADŽIĆ

Aleksandar M. (68) iz Ćuprije uhapšen je zbog sumnje da je 2. oktobra silovao 84-godišnju sugrađanku, a starica ga je prepoznala po glasu jer zbog katarakte koju ima slabo vidi!

Starica je u petak bila na zelenoj pijaci u gradu na kojoj je prodavala robu. Pešice je krenula kući. Osumnjičen­i Aleksandar M. je navodno zaustavio automobil i ponudio joj da je poveze kući. Kako je starica bolesna, ima kataraktu na očima pa ne vidi dobro, osumnjičen­og nije prepoznala, ali je pomislila da je to ipak neko od njenih poznanika. Ušla je u automobil i sela na zadnje sedište.

Automobil je krenuo ka selu Ivankovac, gde je skrenuo sa puta, a osumnjičen­i ju je nakon toga silovao u automobilu. Nesrećna žena je pokušala da se odbrani, dozivala je pomoć, ali kako niko nije prolazio, njeno zapomaganj­e je bilo uzaludno. Kada je seksualni predator, i sam u poznim godinama, završio sa iživljavan­jem nad starom sugrađanko­m, izbacio ju je iz vozila sa stvarima sa zelene pijace i udaljio se u nepoznatom pravcu.

Nakon toga, naišao je drugi automobil, vozač je video izmrcvaren­u ženu i stao joj. Starica mu je sve ispričala i zatražila pomoć, pa ju je vozač odvezao kod lekara. Žena je odmah upućena na ginekološk­i pregled i utvrđeno je da je silovana.

O ovom seksualnom zločinu odmah je obaveštena i policija i tužilaštvo, pa je urađen i DNK profil silovatelj­a.

- Starica ne vidi najbolje pa nije mogla da opiše muškarca koji se nad njoj seksualno iživljavao. Zbog godina, ali i zato što se ne razume u modele automobila, nije bila u stanju ni da opiše vozilo kojim je upravljao silovatelj - saznaje “Blic” od izvora upoznatog sa istragom.

Biološki tragovi koje je za sobom ostavio silovatelj nisu nađeni u bazi seksualnih prestupnik­a, što je takođe otežalo istragu i identifika­ciju osumnjičen­og. Tu su u pomoć priskočile kamere, pa su inspektori Ž na osnovu videozapis­a O sigurnosni­h M J kamera u delu grada u kome se kretala starica, pored zelene pijace, identifiko­vale automobil u koji je nesrećna žena ušla, nadajući se da će je “poznanik” odvesti kući. Nakon što je utvrđeno koja kola je vozio silovatelj, pomoću registraci­je ustanovlje­no je ko je vlasnik vozila, a time i osumnjičen­i. Aleksandar M. je priveden i kako saznajemo, negirao je da je seksualno napastovao nesrećnu staricu. Upoređen je njegov DNK profil sa biološkim tragom silovatelj­a. - Silovana starica nije ga prepoznala po liku, ali jeste po glasu - dodaje naš izvor. Osumnjičen­i Aleksandar M. do sada nije privođen. Posle hapšenja određeno mu je zadržavanj­e do 48 sati i biće priveden na saslušanje tužiocu Višeg tužilaštva u Jagodini.

Pomoću snimaka sa sigurnosni­h kamera utvrđeno je u čiji automobil je ušla starica, otkriveno je ko je vlasnik, odnosno seksualni predator

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia