Blic

Otkrivena oprema za uzgoj marihuane

- B. B. n

CARINICI SU 2. oktobra 2020. godine u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Gradina zaplenili profesiona­lnu opremu za uzgajanje marihuane u laboratori­jskim uslovima, kao i manje količine različitih narkotika.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao „audi“nemačkih registarsk­ih oznaka, kojim su ka Turskoj putovala trojica muškaraca turskog porekla.

Kako navode u Upravi carina, sva trojica su navela da nemaju ništa da prijave.

- Na samom početku detaljnog pregleda, kada je kod jednog od njih, 41-godišnjeg vozača automobila, u džepu pantalona, pronađena kesica sa tri manje, u kojima su se nalazili različiti narkotici. U jednoj je bilo 55 tableta zelene boje sa likom crtanog junaka Sunđer Boba, za koje se ispostavil­o da je reč o ekstaziju. Druga je sadržala grumen presovanog hašiša, dok se u trećoj nalazila manja količina marihuane - navode u Carini.

Carinici su u prtljažnik­u pronašli novu profesiona­lnu opremu i preparate za uzgajanje marihuane u laboratori­jskim uslovima.

- Ispod kofera i torbi bile su spakovane kutije sa 30 reflektuju­ćih panela, sijalica i pretvarača električne energije robnih marki „master“, „dutch masters“i „fertraso“. Među opremom su pronađeni i tajmer sklopka, digitalni merač vlažnosti vazduha, kao i nekoliko litara za prihranu biljaka „narkos“i „root starter“- kažu iz Carine.

Pokušaj šverca je otkriven kod trojice muškaraca turskog porekla koji su išli ka svojoj rodnoj zemlji. Drogu i opremu za uzgoj krili su u kolima

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia