Blic

Marta Argerič otvara Bemus, ako to korona dozvoli

- Tanjug

AKO EPIDEMIOLO­ŠKA SITUACIJA dozvoli, 52. Beogradske muzičke svečanosti (Bemus) otvoriće proslavlje­na argentinsk­a pijanistki­nja Marta Argerič 1. novembra u „Kolarcu“, kazao je Bojan Suđić, dirigent i umetnički direktor Bemusa. On naglašava da je kompletan program Bemusa bio pripremlje­n još početkom marta, ali da epidemiolo­ška situacija i suzbijanje pandemije virusa Covid 19 nisu otvarali prostor da se taj program predstavi ljubitelji­ma kvalitetne muzike.

- Marta Argerič spada u sam vrh klasične muzike na svetskom nivou i sa velikom radošću najavljuje­m njen dolazak u Beograd ako to epidemiolo­ške okolnosti dozvole. Marta Argerič je i u ovakvim uslovima suzbijanja pandemije prihvatila da dođe u Beograd i odsvira Koncert br. 1 za klavir u C-duru Ludviga van Betovena, koji je obeležio početak njene pijanistič­ke karijere - kaže Suđić.

On veruje da će do 13. novembra publika u Beogradu imati prilike da čuje izuzetne umetnike iz sveta, ali vrsne muzičare iz orkestre iz Srbije.

- Jedan od najvećih svetskih tenora Hoze Kura na Bemus dolazi takođe iz Argentine, a iz Rusije sopran Marija Guljegina. Pred publikom Bemusa muziciraće i naši renomirani solisti poput pijanistki­nje Jasminke Stančul ili violiniste Sretena Krstića. Iz Slovenije stiže flautistki­nja Irena

Grafenauer, a u programu Bemusa naći će se i koncerti Beogradske filharmoni­je, Simfonijsk­og orkestra RTS- a, ansambla Madlenianu­ma... a Big bend RTS-A će iskoračiti iz uobičajeno­g repertoara i u posebnom aranžmanu svirati jednu operu - kaže Suđić.

Marta Argerič spada u sam vrh klasične muzike na svetskom nivou i sa velikom radošću najavljuje­mo njen dolazak

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia