Blic

KRALJ SE PONEO KAO KRALJICA DRAME

Lebron Džejms je pobegao sa terena posle poraza od Majamija u trećem meču, što mnogi porede sa potezom Ajzeje Tomasa nakon neuspeha protiv Majkla Džordana.

- EKIPA “BLICA”

Lebron Džejms poneo se nesportski u porazu Los Anđeles Lejkersa od Majami Hita (115:104) u trećem meču finalne serije NBA plej-ofa. Frustriran porazom od oslabljeno­g tima Hita (nisu igrači Goran Dragić i Bem Adebajo), Lebron je napustio teren desetak sekundi pre nego što se utakmica zvanično završila.

Džejms je postigao 25 poena (9/16 iz igre, 10sk, 8as) u porazu od Majamija, poslednji zvuk sirene je sačekao van parketa, a onda odjurio u svlačionic­u.

- Preuzimam punu odgovornos­t za poraz - rekao je Džejms posle utakmice.

Bio je to klasičan primer nepoštovan­ja protivnika. Ne samo da nije želeo da čestita na zasluženoj pobedi, već je pobegao sa terena kao najgori gubitnik. Lebron se tu nije zaustavio... U hodniku je skinuo steznik i bacio u pravcu kamere, zbog čega bi mogao da bude i kažnjen.

Zanimljivo, najbolji igrač Lejkersa je tokom meča provocirao Džimija Batlera i to mu se obilo o glavu:

“U problemu ste”, dobacio je Lebron Džimiju na startu meča.

Usledio je brutalan odgovor zvezde Majamija. Batler je uništio Lejkerse, postigao je 40 poena, uz 13 asistencij­a i 11 skokova. Nakon jednog sjajnog prodora u finišu utakmice Batler se okrenuo ka Lebronu i poručio mu:

“Vi ste u problemu”. Džejms je rekao da to nije istina i da on nikada ne koristi “trashtalk”.

- To nisam ja. Znate da je tako nešto ne govorim. Sve što imam da kažem, to govorim na utakmici, kroz košarku - dodao je Lebron.

“Kralja” su odmah napali na društvenim mrežama, gde ljubitelji košarke pišu da se “nije poneo sportski” i da “očigledno još nije naučio da gubi”. Neki su se prisetili bega Detroit Pistonsa nakon metle u finalu Istoka 1991, što Majkl Džordan nikad nije oprostio Ajzeji Tomasu. Međutim, niko nema hrabrosti da direktno odgovori asu Lejkersa čiji su dresovi ubedljivo najprodava­niji. Na drugom mestu ove liste nalazi se nova superzvezd­a Dalasa Luka Dončić. Slovenac srpskog porekla je zaludeo navijače širom zemlje, a odmah iza njega nalazi se Entoni Dejvis.

Četvrti je Džejson Tejtum, a peto mesto zauzima još jedan Evropljani­n - Janis Adetokumbo. Na listi najprodava­nijih dresova od restarta lige nalazi se i Nikola Jokić, ali tek na dnu. Od 15 igrača koliko ih je na listi koju je NBA objavio, srpski centar je na 14. mestu. Tu se umešalo nekoliko faktora, jedan od njih je to što nije “domaći igrač”, ali i to što igra za Denver. Mnogo je lakše za igrače poznatih i popularnih franšiza poput Lejkersa, Bostona i Majamija da se nađu u vrhu. Ali ako ovako nastavi da igra i ako dovede Denver do titule u narednim sezonama, sigurno je da će se i on poput Dončića naći u vrhu. 

fudbalski savez švajcarske je potvrdio da je šaćiri pozitivan

ĐERDAN ŠAĆIRI JE pozitivan na virus korona, kratko je javio Fudbalski savez Švajcarske. Ofanzivni vezista koji u Liverpulu nosi broj 23 je doputovao u Švajcarsku u ponedeljak,a pred internacio­lne dužnosti i mečeve sa Hrvatskom, Španijom i Nemačkom.

Fudbalski savez ove zemlje nije detaljisao oko ovog slučaja, već je u dve rečenice sve objasnio:

„Đerdan Šaćiri je testiran pozitivno na virus korona. U dogovoru sa zdravstven­im radnicima nalazi se u izolaciji“, pisalo je u saopštenju.

Šaćiri je već treći fudbaler Liverpula koji je pozitivan na virus korona. Prvi slučaj zaraze u šampionu Engleske zabeležen je kod Tijaga Alkantare, koji je stigao kao veliko pojačanje iz Bajerna. Španac je odigrao samo jedno poluvreme protiv Čelsija, a zatim se u medijima pojavila informacij­a da je povređen.

Međutim, Liverpul je odmah objavio da je Alkantara pozitivan, kao i Sadio Mane čiji se izostanak osetio u meču sa Aston Vilom u kojem je Liverpul doživeo najveću katastrofu u poslednjih pedeset i više godina - 2:7. 

zabrinut: martin odegard

Lokalni mediji zaključuju da to znači da u „srpskom timu ne vlada dobra atmosfera“. Takođe, sve je obradovala vest da Napoli nije pustio Nikolu Maksimović­a da se priključi reprezenta­ciji, jer se svi igrači italijansk­og tima nalaze u samoizolac­iji. Maksimović je važio kao glavni igrač koji bi mogao da zaustavi Halanda.

Za razliku od Maksimović­a, ekipu je u Oslu dočekao Miloš Veljković. Verder je zabranio štoperu da putuje u Beograd, već samo u glavni grad Norveške iz kojeg odmah posle meča mora da se vrati u Norvešku.

 ??  ??
 ??  ?? džimi batler je pomogao majamiju da smanji na : u finalu nba lige
džimi batler je pomogao majamiju da smanji na : u finalu nba lige
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia