Blic

PARTIZAN NA SADIKU UZEO SAMO DVA MILIONA EVRA

Deo novca od transfera u Almeriju odlazi Romi, svim bivšim klubovima, agentima, Fudbalskom savezu Srbije...

-

ROMA

Mladi srpski teniser Hamad Međedović priredio je lepo iznenađenj­e pobedivši prvog nosioca Rolan Garosa, Francuza Majoa. Pre dolaska u Pariz, Međedović je bio u nizu od četiri poraza, što je prekinuo protiv Isomure na startu Rolan Garosa, to mu je dalo novu dozu samopouzda­nja, a sa kolikim pritiskom se izborio, najbolje govori scena kada se na kraju meča bacio na šljaku uz veliki uzdah olakšanja.

Trenutno je 1339. igrač ATP liste, poraženi Majo je 412, punoletstv­o Hamada čeka tek 18. jula naredne godine. Beležio je brojne uspehe u svim uzrastima do sada Hamad, bio je vicešampio­n Evrope u uzrastu do 14 godina, višestruki je prvak Srbije, a 2018. je osvojio ITF turnir u konkurenci­ji do 18 godina u Subotici.

Prošle godine je osvojio ITF u Nju Delhiju i Berlinu, igrao finale u Vilahu, ali je novi pravi iskorak napravio na Rolan Garosu. U svemu, Hamad ima veliku podršku porodice, a otac Edo je jednom prilikom otkrio kako su izgledali početni koraci.

- Bogdan Obradović je bio kod nas u Pazaru i došao je na trening, gde je zapazio mog sina. Odmah je rekao da je već prevazišao tu sredinu i da će on preuzeti brigu o njemu. To se i desilo, i pre tri godine, moj sin i ja smo došli u Beograd i od tada treniramo u teniskom centru Bogdana Obradovića, koji sve vreme vodi računa o nama - rekao je Edo Međedović, uz poseban osvrt na susret sa Novakom: - Novak Đoković je bio je impresioni­ran njegovim fizičkim predispozi­cijama, čak se našalio da će ga prestići već u 17. godini. Mom sinu je to mnogo značilo i sa još većim entuzijazm­om je nastavio da trenira.

Iako je porodica pokušala da ga usmeri na fudbal, uz TV i prenose turnira, Hamad je ostao zakovan uz teniske prenose i to je bilo to - otac Edo i mama Nermina su uslišili želju i nisu pogrešili!

- Kupila sam mu plastičan reket i ceo dan bi u dvorištu lupao njime, kad bi došao kući, opet bi to radio uveče u zid, i onda sam i ja morala da mu bacam loptice - rekla je jednom prilikom Nermina Međedović.

Novak Đoković je bio oduševljen predispozi­cijama 17-godišnjeg Hamada Međedovića, za kog je rekao da bi uskoro mogao da ga prestigne

 ??  ?? od sadika zavisi da li će partizan da dobije dodatna četiri miliona
od sadika zavisi da li će partizan da dobije dodatna četiri miliona
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia