Blic

Argentinka srušila Svitolinu u Parizu

Španac je jedini koji može da se pohvali da je dobio najboljeg tenisera na svetu u 2020. godini. Ali to nije uradio na terenu, već mu je pomogla diskvalifi­kacija našeg asa na US Openu.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Argentinka Nađa Podoroska prva je polufinali­stkinja Rolan Garosa pošto je pobedila Jelinu Svitolinu sa 6:2, 6:4. Ona je petu igračicu sveta srušila za sat i 20 minuta igre, a 23-trogodišnj­a igračica, trenutno 131. na WTA listi, postigla je najveći uspeh u karijeri.

Do sada joj je na grend slemu najbolji rezultat bio prvo kolo US opena pre četiri godine. Na Vimbldonu i Australija­n openu nikada nije igrala u glavnom žrebu.

Sa druge strane, Svitolina nije uspela da poboljša svoj najbolji učinak u Parizu – ovo je četvrti put da je stala u četvrtfina­lu. Meč je obilovao brejkovima, kojih je bilo čak 13. Retki su bili gemovi u kojima je igračica na servisu osvajala gem.

Podoroska će u polufinalu igrati protiv bolje iz duela Svjontek – Trevisan. 

Samo 31 dan nakon što su se Novak Đoković i Pablo Karenjo Busta sastali u osmini finala US Opena, u meču koji se pretvorio u noćnu moru za našeg tenisera, obojicu ćemo da gledamo u završnici, ovaj put Rolan Garosa. Danas ćemo ponovo videti njihova lica sa sećanjem na taj čudni 6. septembar u kojem je Španac pogurao Novaka do sudbonosne greške koja ga je koštala diskvalifi­kacije i zbog koje je ostao bez šanse da osvoji 18. grend slem. Ovaj put, sigurni smo, Đoković neće imati milosti prema Busti, zvanično jedinom teniseru koji je uspeo da ga pobedi u 2020. godini.

Pitanje je koliko će incident u Njujorku uticati na Novaka, za koga u četvrtfina­lu počinje pravi turnir.

- Karenjo je vrlo čvrst i trudi se da vas uvek drži pod pritiskom. Odrastao je igrajući na šljaci i u ovakvim uslovima. Mislim da mu podloga odgovara jer loptica ne odskače mnogo, tako da može da je odigra ravno. Strpljiv je, čeka grešku protivnika i kompletan je teniser - rekao je Đoković o 29-godišnjem Špancu.

Busta je sa 3:0 pobedio Nemca Altmajera, u meču koji je malo nedostajal­o da preda.

- Imao sam problema sa stomakom. Nekoliko dana tako. Otišao sam kod doktora, izmerio mi je temperturu i rekao da je sve u redu. Dao mi je lekove da spreče mučninu i uspelo je. Nadam se da ću se oporaviti do Đokovića. Svi znamo šta se dogodilo u Njujorku, ali Novak ovde u Parizu igra sa 100 odsto. Potrudiću se da odigram

je obradovao Novak Đoković u Parizu koji srpske navijače sa posle meča su ga čekali i poželili Hačanovom Karenom plasira u mu da se danas

Garosa polufinale Rolan

Četvrtfina­le

Tim - Švarcman Nadal - Siner Đoković - Busta Rubljev - Cicipas najbolje i da se plasiram u polufinale - dodao je Španac, koji je zatražio i lekarski tajm-aut.

Svaki zdravstven­i problem na Rolan Garosu odmah se povezuje sa virusom korona, pogotovo nakon što je Aleksandar Zverev priznao da je nekoliko dana igrao pod visokom temperatur­om. Nemac je juče otkrio da se testirao i da je rezultat negativan, ali je dodao i da su organizato­ri znali da ima zdravstven­e probleme i pre meča, međutim, nisu stali u njegovo odbranu.

- Sačekajmo, pa da vidimo. Mislim, očigledno u današnje vreme, zbog onoga što se dešava u svetu, ljudi odmah povežu bilo koju vrstu simptoma koji imaju neke veze sa temperatur­om i Covidom 19 - prokomenta­risao je Đoković.

Srpski as je rekao da vladaju razni virusi i bakterije, te da ne mora da znači da je Zverev pozitivan.

- Razne bakterije su u vazduhu i ne mora sve da bude korona. Da li bi igračima pred meč trebalo da se meri temperatur­a? Ne bih imao ništa protiv. Što da ne? Ako to pravila dozvoljava­ju, pretpostav­ljam da bi medicinski tim ovde na Rolan Garosu i organizaci­ja imali bolju predstavu o tome da li neko ima simptome koji bi mogli biti povezani sa ovim virusom. Mislim da kako idemo dalje, pokušavamo i da kolektivno shvatimo stvari u našem sportu. Ničiji život nije savršen jer je prilično nepredvidi­v.

Đoković je dobio sva tri meča sa Bustom, sve do pomenute osmine finala US Opena, kada je njegov današnji rival zapisan kao pobednik. Španac je strpljiv teniser, ali zna da kada igra

protiv kvalitetni­jih od sebe mora da bude agresivan. Klasičan primer je meč trećeg kola sa zemljakom i favoritom, Robertom Bautistom Agutom, protiv kog je ima 65 direktno osvojenih poena i 51 neiznuđenu grešku. Nametnuo je svoj ritam i nije se plašio da rizikuje.

Slično će biti i sa Novakom, koji ima prednost u svim aspektima igre. Naš teniser do sada nije izgubio nijedan set, a protivnici­ma je predao ukupno 25 gemova u četiri meča. Nijedan protivnik nije uspeo da ga dovede ni do taj-brejka, dok je na terenu proveo sedam sati i 32 minuta. 

UTORAK

SREDA

NJUJORKU ĐOKOVIĆ JE PRIZNAO GREŠKU U PLASMAN U I ČESTITAO ŠPANCU BUSTI ČETVRTFINA­LE US OPENA

...a ovako u njujorku, na us openu

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia