Blic

Čudo, Real nije potrošio ni cent!

Čelsi se najviše otvorio, oko 250 miliona evra, dok je Mančester junajted u poslednjim trenucima doveo veterana Edinsona Kavanija.

-

LETNJI PRELAZNI ROK je završen u ponedeljak u ponoć, ali će se o njemu još dugo pričati. Ne zbog virusa korona i činjenica da je trajao do jeseni, već zato što Real nije potrošio ni cent na pojačanja. Kraljevi su trojicu igrača vratili sa pozajmica i to je bilo sve. Štaviše, Real je posle zilion godina prelazni rok završio u plusu - 98,5 miliona evra.

U prethodne dve sezone potrošeno je više od pola milijarde evra, a osvojena je samo jedna titula prvaka Španije. Sada su se rešili Hakimija, Reguliona, Oskara i Hamesa Rodrigeza, Bejla i Majorala, a čak je i šefov sin, Luka Zidan otišao u Rajo Valjekano. Za nas je dobra vest da je Luka Jović ostao i da mu predstoji velika borba da se izbori za mesto u startnih 11.

“Kasu je razbio” Čelsi sa novcem Romana Abramoviča koji je “olakšan” za 247,2 miliona evra, koliko su koštali Kai Haverc, Timo Verner, Ben Čilvel... Mančester siti je tradiciona­lno stukao više od 150 miliona evra, a samo je 68 miliona otišlo na Rubena Dijaša iz Porta.

Zanimljivo je da je Barselona više prodavala nego kupovala, ali na kraju slavni klub sa “Nou kampa” nije mogao da skupi ni 25 miliona evra da kupi Memfisa Depaja. Lion ih je čekao do poslednjeg minuta, ali telefon nije zazvonio. Ništa uspešniji nije bio ni Mančester junajted, koji je mesecima jurio Džejdona Sanča i Usmanea Dembelea, da bi uz “zvuk sirene” doveo veterana Edinsona Kavanija.

Arsenal je u foto-finišu doveo Tomasa Partija iz Atletika, dok je u madridski klub otišao Lukas Toreira. Teo Volkot se posle 14 godina vratio u Sautempton, dok je Lids bez problema iskeširao 23 miliona evra za Rafinju iz Rena. 

 ??  ?? zidan nije dobio novac za pojačanja, tako da je jović ostao u klubu
zidan nije dobio novac za pojačanja, tako da je jović ostao u klubu
 ??  ?? pitanje je koliko kavani može da pomogne uzdrmanom junajtedu
pitanje je koliko kavani može da pomogne uzdrmanom junajtedu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia