Blic

KAKAV OTAC, TAKAV SIN

Iskusni golman je od 1996. do 1999. godine igrao sa seniorom Enrikom u Parmi, a sada, posle dve decenije, biće saigrač juniora Federika koji je iz Fjorentine došao u Juve.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Poslednji dan prelaznog roka doneo je nekoliko velikih transfera, pa je Juventus „pozajmio“Federika Kijezu iz Fjorentine. Tako će se dogoditi neverovatn­a stvar da će 22-godišnji Federiko igrati zajedno sa dve decenije starijim Đanluiđije­m Bufonom, koji je od 1996. do 1999. u Parmi igrao sa njegovim ocem Enrikom Kijezom. Bufon je tada počinjao karijeru, dok je Kijeza bio reprezenta­tivac Italije, a zajedno su 1999. osvojili Kup UEFA kada su sa 3:0 pobedili Olimpik iz Marseja. Enriko Kijeza je bio strelac trećeg gola. Zanimljivo je da su Bufon i Kijeza junior povezani i jednom datumom

- 23. februarom 2018. godine.

Tada je Đanuliđi poslednji put branio za “azure”, dok je Federiko debitovao za nacionalni tim.

Na društvenim mrežama se šale na račun veterana među stativama, za koga kažu da sada mora da brani sve dok ne sačeka i treće koleno porodice Kijeza. A malo je nedostajal­o da se Bufon penzioniše, i to upravo zbog novog saigrača.

Bilo je to takođe 2018.

- Slošilo mi se kada sam izašao na teren i video Federika Kijezu.

Bio sam potpuno dezorijent­isan.

Prvi put sam igrao protiv sina nekog od mojih saigrača. Osetio sam se staro i da je vreme da se povučem - priznao je Bufon.

A ovo nije prvi put da se Bufon meša u porodične odnose. Branio je protiv Dijega Simeonea, dok mu je sin sadašnjeg trenera Aletiko Madrida, Đovani Simeone, čak dao i gol. Bilo je to 29. jula u meču koji je Kaljari dobio sa 2:0.

- Izuzetno ga poštujem i čast mi je bila da igram protiv njega. Gol mi je doneo radost - izjavio je Đovani Simeone.

Samo dva dana kasnije, Bufon je imao priliku da “spoji” još jednog oca i sina, Patrika i Džastina Klajverta. Bila je to poslednja utakmica u sezoni, ali je na gol Juventusa stao Vojčeh Šćešnji. Takođe, Džastin je bio na klupi Rome. Klajvert junior je u 72. minutu ušao na teren, baš u trenutku kada je Šćešnji izlazio, samo priliku nije dobio Bufon, već treći golman Karlo Pinsoljo.

Ni to nije sve. Bufon je kratko vreme bio saigrač Timotija Vee u PSŽ, protiv čijeg je oca Žorža “ratovao” od 1995. do 2000, do kada je fudbaler iz Liberije igrao za Milano. U Francuskoj je zamalo igrao sa sinovima bivšeg saigrača iz Juventusa Lilijana Tirama, Markusa (Gengam) i Kefrena (Monako). Ove sezone, ako se izbori za mesto u startnoj postavi, Bufon može da zaigra i protiv sina Paola Maldinija, Danijelea, koji se polako probija u prvi tim Milana.

Bufon je odigrao poslednji meč za „azure“kada je Federiko debitovao

Bufon i Enriko Kijeza su sa Parmom osvojili Kup UEFA 1999. godine

 ??  ?? fotografij­a iz . i meča sa argentinom, kada je bufon poslednji put branio za italiju
fotografij­a iz . i meča sa argentinom, kada je bufon poslednji put branio za italiju
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia