Blic

„PUTIN NE PLANIRA DA PONESE OSTAVKU ZBOG ZDRAVLJA“

-

Portparol kremlja Dmitrij Peskov osporio je pisanje britanskog tabloida „San“da ruski predsednik Vladimir Putin planira da podnese ostavku zbog zdravstven­ih problema. Peskov je istakao da Putin nema takve planove i da je odličnog zdravlja.

List se pozivao na profesora Valerija Soloveja koji je početkom sedmice sugerisao da je Putin pod pritiskom saradnika da podnese ostavku usled bojazni za njegovo zdravlje. Naime, pre toga su se pojavile informacij­e da posmatrači Kremlja tvrde da su nedavni snimci pokazali da 68-godišnji lider ima moguće simptome Parkinsono­ve bolesti. Kako su tvrdili britanski tabloidi, posmatrači koji su proučavali nedavne Putinove snimke primetili su da su mu se noge neprestano kretale i izgledalo je da ga boli dok se hvatao za naslon za ruku stolice. Takođe se primećuje da mu se prsti trzaju dok je držao olovku i uhvatio šolju za koju se veruje da sadrži koktel lekova protiv bolova, navode oni. Spekulacij­e da bi njegova dvadesetog­odišnja vladavina mogla da se približi kraju porasle su početkom ove nedelje kada su sastavljen­i zakoni koji će ga učiniti doživotnim senatorom kada podnese ostavku. Zakonodavs­tvo koje je uveo sam Putin prolazio je kroz parlament kako bi mu se garantovao pravni imunitet od krivičnog gonjenja i državnih povlastica dok ne umre.

Spekulacij­e da bi se njegova dvadesetog­odišnja vladavina - koja je druga nakon Staljinove - mogla približiti kraju porasle su početkom ove nedelje kada su sastavljen­i zakoni koji će ga učiniti doživotnim senatorom kada podnese ostavku.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia