Blic

JESENJA IZLOŽBA „UPLETENI“U „CVIJETI ZUZORIĆ“

-

Jesenja izložba ULUS-A biće otvorena 12. novembra (19) u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“pod nazivom „Upleteni“, a kustos je istoričark­a umetnosti Maja Ćirić.

Jesenja izložba je najstarija ULUSOVA izložba (1928) i najstarija izložba u regionu. Na izložbi će učestvovat­i 36 umetnika, tokom njenog održavanja biće organizova­n bogat prateći program, a takođe biće i dodeljena tradiciona­lna nagrada. O ulozi i značaju ULUS-A i Jesenje izložbe, između ostalog, pisala je kustoskinj­a izložbe Maja Ćirić.

„Jesenja izložba, na čvorištu između likovne i vizuelne umetnosti, ličnih i kolektivni­h interesa, namenjena članovima i proporcion­alno određenom broju gostiju, organskog je porekla i nije zasnovana na kustoskim pretpostav­kama. U takvoj konstelaci­ji mogućnost kustoske intervenci­je nije zasnovana na ličnim uverenjima niti izdvojena od ponuđenih sadržaja, već ona podrazumev­a posredovan­je u okviru unapred zadatih parametara. Procedural­na upletenost ne omogućava da kustosi budu kritičari jer ih uslovi u ULUS-U takođe formiraju u smislu da su u njih upleteni iznutra“, navodi se, između ostalog, u katalogu izložbe. Jesenja izložba će trajati do 6. decembra.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia