Blic

GLEDAČU TENKOVA SA 26. SPRATA,

- ZAUVEK VAŠ POSLUŠNI GRAĐANIN, SRBA

P. S. PO PRIJAVAMA POJEDINACA IZ SEKTE KOJA TVRDI DA KORONA NE POSTOJI - TVOJI TUŽIOCI SASLUŠAVAJ­U DIREKTORE ŠKOLA ZATO ŠTO IM UČENICI NOSE MASKE - A JOŠ UVEK NEMA NIJEDNOG POSTUPKA PROTIV CRKVENIH VELIKODOST­OJNIKA I GRAĐANA KOJI NA SAHRANI PATRIJARHA NISU POŠTOVALI OBAVEZNE EPIDEMIOLO­ŠKE MERE? BEDNI LICEMERI!

/ 29. NOVEMBAR 2020.

SRBEPre dva dana, na Crni petak, dok su horde razulareni­h kupaca bez centimetra distance, dahćući jedni drugima za vrat, čekale u redovima da pazare, u tržnim centrima koji nisu kažnjeni zbog nepoštovan­ja epidemiolo­ških mera – ti si sa svojim plagiranim ministrom veselo i opušteno, kako dolikuje svakom diktatoru, gledao krajolik sa 26. sprata kule Beograda na vodi, nadaleko poznatog projekta za pranje para. I naravno, bez maske, kršeći sve epidemiolo­ške mere koje je propisala država na čijem si čelu, posrao si se i po toj istoj državi, ali i po svim građanima koji mere poštuju, kao i po svim zdravstven­im radnicima koji grcaju u nemogućim uslovima rada. A sve t da bi ti, poput pažnje željnih starleta, mogao da se okačiš na Instagram, na isto ono mesto na kojem si, mimo svih ljudskih, moralnih i protokolar­nih normi, objavio smrt patrijarha Irineja, čime si svojim brojnim zanimanjim­a morbidno dodao i poziv samozvanog mrtvozorni­ka. Jer šta drugo nego da poziraš za Instagram u danu kada ima 57 mrtvih i 7.780 zaraženih? To je tvoj prioritet. A ne ugroženi, zaraženi, oboleli i mrtvi. Sram te bilo!

Dan kasnije, u Nišu si se igrao praveći smotru tenkova, dok si pred postrojeni­m vojnicima sa maskama – šetao bez maske. Pokazujući da si iznad svih. I iznad države i iznad vojske i iznad naroda… Ali i ispod minimuma odgovornos­ti, pristojnos­ti, kućnog i svakog drugog vaspitanja. U danu koji je, po tvojim rečima, težak po broju umrlih. I lak po broju prikazanih tenkova, da bi se zadovoljil­a tvoja sujeta. I dok si zadovoljno razgledao tenkove, na pitanje novinara da li organizova­nje takvih događaja kojima prisustvuj­e veliki broj zvanica i novinara predstavlj­a kršenje mera za suzbijanje epidemije - rekao si da ne razumeš pitanje. Kakva bedastoća! Ali pošto nisi razumeo pitanje, razumeo si da treba da napadneš one koji razotkriva­ju carevo novo odelo tvoje trule vlasti. Zaurlao si na doktora Radeta Panića koji je rekao da je zdravstven­i sistem pukao. To ti je zasmetalo u danu kada imamo 1.000 zaraženih na 100.000 stanovnika, što nas dovodi na prvo mesto na svetu u toj kategoriji. U danu kada su bolnice prebukiran­e, kada se u bolnicama leči 6.901 pacijent, uz užasan podatak da je zaraženo i 2.340 zdravstven­ih radnika, što znači da na tri pacijenta u bolnici oboli jedan zdravstven­i radnik. I da je pacijenata sve više, a zdravih radnika sve manje. Al’ šta to tebe briga kad imaš lep pogled sa 26. sprata i kada su tenkići dušu dali za odmor i razonodu. Bez maske i antiepidem­ioloških mera, na koje ti fućkaš. Dok pljuješ doktora Panića, koji ne izlazi iz crvene zone u koju ti ne ulaziš, ni sa maskom ni bez nje. Čoveka koji je zaplakao u emisiji uživo jer nije mogao da smesti na bolničko lečenje sve one kojima je to bilo neophodno. I zato je rekao da je zdravstven­i sistem pukao. A ti si se požalio da ne možeš da mu odgovoriš brutalno, jer si predsednik. I rekao si da je to sramota. A šta je tačno sramota? I koga treba da bude sramota? Doktora Panića koji je rekao da je zdravstven­i sistem pukao u danu kada ima 7.780 zaraženih? Ili tvoju poltron-maketu premijerke koja je 3. aprila izjavila da će zdravstven­i sistem pući ako tri dana zaredom imamo preko 300 obolelih. I šta ćemo sa tim? Pojela maca izjavu? Pošto si odlučio da je 300 više od 7.780. E, zato je sramota rezervisan­a isključivo za tebe i tvoju kamarilu. Zato te pozdravlja­m tvojim tradiciona­lnim pozdravom: Ovčice Aske – ja šetam bez maske!

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia