Blic

POVRATAK ŠUMAHERA I NIKAD JAČI RED BUL

-

Meksički vozač Serhio Perez (na slici) potpisao je jednogodiš­nji ugovor sa Red bulom i voziće i 2021. godine u šampionatu Formule 1! Meksikanac će tako biti timski kolega sa Maksom Ferštapeno­m, a zanimljivo je da Perez nije imao ugovor za narednu godinu, pošto je ekipa Rejsing point odlučila da ne nastave saradnju, iako je imao najbolju sezonu u karijeri, ovenčanu i jednim trijumfom!

Perez je postao prvi vozač od 2007. godine koji je postao deo Red bula, a da nije iz vozačke akademije te ekipe.

Za ugovor se izborio posle najbolje sezone u F1 karijeri, a u trci za Veliku nagradu Sakira, njegovoj 190. u takmičenju, ostvario je prvu pobedu. Perez je sezonu završio na četvrtom mestu u generalnom plasmanu, iza šampiona Luisa Hamiltona, Valterija Botasa i Maksa Ferštapena. U prošloj sezoni uz Ferštapena je vozio Tajlanđani­n Aleksandar Albon, koji će naredne sezone biti rezervni i test vozač Red bula. Sedmostruk­i uzastopni šampion Mercedes je tako jedina ekipa koja nije objavila vozačku postavu za 2021. godinu, mada se očekuje da će sedmostruk­i svetski šampion Luis Hamilton produžiti ugovor.

Za Meklaren će naredne sezone voziti Danijel Rikardo i Lando Noris, za Aston Martin Sebastijan Fetel i Lens Strol, a za Alpin, dosadašnji Reno, Fernando Alonso i Esteban Okon.

Za Ferari će voziti Šarl Lekler i Karlos Sainc, za Alfa Tauri Pjer Gasli i Juki Cunoda, a za Alfa Romeo Kimi Raikonen i Antonio Đovinaci.

Mladi vozači Nikita Mazepin i sin Mihaela Šumahera - Mik takmičiće se za tim Hasa, a za Vilijams će voziti Džordž Rasel i Nikolas Latifi. Nova sezona u Formuli 1 počeće 21. marta u Melburnu, trkom za Veliku nagradu Australije.

n

prethodnog susreta sa Blejzersim­a meč otvorio veoma efikasno, ponovo postigavši 41 poen u prvoj deonici. Tim Majka Melouna je u drugoj četvrtini nastavio da uvećava prednost, te je na odmor na polovini susreta otišao sa plus 31. Ubedljivo vođstvo Nagetsi su održavali do kraja susreta ostvarivši tako drugu pobedu nad Portlandom nakon uvodnog poraza od Golden Stejta u prvom kontrolnom susretu (105:107).

Posebno raspoložen u redovima Denvera bio je Pol Milsap, koji je postigao 24 poena, a znatan doprinos imao je i Majkl Porter Džunior sa 20, Bol Bol sa 16... S druge strane, Portland je nastupio bez svoje glavne zvezde Demijena Lilarda, a u njegovom odsustvu je lider bio Si Džej Mekalum sa 26 poena (4/9 za tri poena). Centar iz BIH i bivši Jokićev saigrač Jusuf Nurkić dao je četiri poena uz šest skokova i, kao ni Karmelo Entoni (0/7 iz igre), nije mogao mnogo da uradi da spreči još jedan ubedljiv poraz.

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia