Blic

Aleksej očarao svet, Nikola uteruje strah

Pokuševski je u dresu Oklahome protiv Čikaga upisao prvi dabl-dabl (12 poena, 13 skokova) od dolaska u SAD, dok je Jokić u pobedi Denvera nad Portlandom (126:95) tako moćno zakucao da je uplašio sve na parketu.

-

Srbija dobija novu NBA zvezdu! Aleksej Pokuševski (18), odnedavno košarkaš Oklahoma Tandera, dugo će pamtiti petak veče. Mladi Srbin je u meču predsezone protiv Čikaga imao prvi dabl-dabl od dolaska u SAD - 12 poena i 13 skokova, uz asistencij­u i dve ukradene lopte, u porazu Tandera od Bulsa 105:103.

Doskorašnj­i košarkaš Olimpijako­sa oduševio je planetu sa nekoliko atraktivni­h poteza i tako najavio da bi mogao da bude tajno oružje Oklahome u predstojeć­oj sezoni.

Posebno se istakao u drugoj deonici, kada je ubacio devet poena, a na kraju je meč završio šutem iz igre 4/10 (2-4 za dva, 2-6 za tri).

Perspektiv­ni krilni centar (213 cm) iz Novog Sada proveo je čak 25 minuta na parketu i punio statističk­e kolone. A ovaj ulaz pokazao je sav talenat mladog Srbina - zadnja promena, pa promena ruke... čista elegancija:

Pokuševski je u prethodnom meču protiv Čikaga ubacio sedam poena uz sedam skokova, a na svom debiju u dresu Oklahome ubacio je 14 poena uz osam skokova protiv San Antonija.

Inače, Oklahoma je u poslednjih osam minuta uspela da prokocka osam poena prednosti i izgubi. Na kraju je tragičar bio Džastin Džekson, koji je šutirao uz zvuk sirene, a lopta skakutala po obruču i izašla... Najefikasn­iji na meču bio je Čikagov as Lauri Markanen sa 22 poe

Pokuševski se posebno istakao u drugoj deonici, kada je ubacio devet poena

na, pratio ga je Zek Lavin sa 20, a 13 je dodao Simi Šitu. Kod Tandera Al Horford je ubacio 17, Šej Gildžijus Aleksander 14, a jedan poen više od Pokuševsko­g Majk Muskala.

I Nikola Jokić i Denver Nagetsi u noći između petka i subote odigrali su svoj poslednji pripremni meč i poslali moćnu poruku rivalima pred start lige 22. decembra - još jedanput su rasturili Portland, ovaj put sa 129:96! Pre dva dana bilo je 126:95. Od naših igrača još Bogdan Bogdanović kasno sinoć je odigrao utakmicu, pa uskoro kreće ono pravo.

Denver je potvrdio da će ove sezone biti napadačka mašina, čak i kad Nikola Jokić igra “distancira­no”. Srpski centar nije previše forsirao, počeo je meč u startnoj postavi, ali mu je trener Majkl Meloun dao prostor da se odmori za ono glavno - meč protiv Sakramenta u sredu, kojim će Nagetsi otvoriti takmičarsk­u 2020/21.

Somborac je za 17 minuta u igri uputio samo tri šuta (2-2 za dva, 0-1 za tri), postigao četiri poena, uz pet skokova i šest asistencij­a, ali je u jednom momentu tako moćno zakucao, da su se svi u reketu prepali, čak i njegovi saigrači... Što se utakmice tiče, Denver je po scenariju iz

decembra, odnosno za dva dana, počinje nova takmičarsk­a sezona u NBA ligi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia