Blic

KAKO SU LEKARI OBELEŽILI GODINU

-

Kao nikada do sada, na „Blicovoj” listi važna mesta zauzeli su lekari. Do pre par meseci možda niste ni čuli za neke od njih, a danas su među 300 najmoćniji­h Kon, Kisić-tepavčević, Tiodorović, Stevanović, načelnici bolnica... Jedan od njih je profesor dr Vladimir Đukić, član Američkog hirurškog koledža, asocijacij­e koja okuplja najbolje hirurge država sveta. Ipak, kaže, najviše je ponosan na rad KBC „Dr Dragiša Mišović”, bolnice na čijem je čelu, a koja je, od izbijanja pandemije, u prvim redovima. Rađale su se bebe na kovid odeljenju, rađene su složene operacije kod kovid pozitivnih.

Profesor u prvom talasu danima nije odlazio kući, bio je neprestano sa svojim osobljem. Obilazio pacijente. I sam oboleo od korone... I smirivao paniku.

- Ne treba da se žuri, trči, imamo skenere, nema mesta za paniku. Ne znači da je mrtav svako ko dobije koronu. Treba naći meru, izbegavati proslave, okupljanja puno ljudi, ali ja ne mogu onlajn da operišem. Veliki sam protivnik histerije. Racionalno ponašanje je najvažanij­e kaže direktor „Dragiše”, i dodaje:

- Čast mi je da sam na „Blicovoj“listi. To je priznanje za ceo moj tim, od higijeniča­ra do upravnika klinika. Oni su ti koji su moćni. Idemo dalje. Život pobeđuje. su mi saradnici. Svi su oni na tom 70. mestu. Čestitam svima koji su se našli na toj listi, sigurno je maksimalno objektivna i svi su se zasluženo našli na njoj.

Vlasnik Televizije Pink Željko Mitrović, inače u našem izboru najmoćniji čovek u srpskim medijima i 18. na našoj listi 300 majmoćniji­h ljudi, kaže da su „Blicove“liste, pre svega, relevantne.

- Pored toga sto sam zahvalan na dve prve pozicije koje sam dobio na prethodnim „Blicovim“listama, smatram da su sve tri potpuno relevantne zbog toga što znam na kakvom uzorku ste radili, i zato sam svestan da je vrlo objektivna. Ova poslednja lista, 300 najmoćniji­h, takođe je takva, jer uključuje sve aspekte i jasno je zašto je takva. Vaša lista je i trend poslovanja i zato daje posebnu težinu svemu.n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia