Blic

NEMA DOČEKA PO KLUBOVIMA I KAFANAMA, FAJRONT U 18.00

Kafići, kafane, restorani i klubovi u novogodišn­joj noći i 1. januara biće otvoreni do 18 časova, dok će sve prodavnice moći da rade do 20 sati.

- ALEKSANDRA KRESOVIĆ

Ovo je odluka Kriznog štaba za borbu protiv kovida 19 koja je doneta na jučerašnjo­j sednici, a koju bi tokom današnjeg dana trebalo da usvoji i ozvaniči Vlada Srbije.

Dosadašnje mere, osim za ova dva praznična dana, biće produžene sve do 11. januara, što znači da će 29. i 30. decembra, kao i od 2. do 11. januara, kako radnim danima tako i vikendima, ugostitelj­ski objekti i tržni centri moći da rade do 20 časova, a supermarke­ti i sve druge prodavnice sat duže.

Izuzetak od ovih mera, baš kao i u prethodnom periodu, biće apoteke, benzinske pumpe (samo za točenje goriva), te svi koji se bave dostavom hrane, a koji će, skoro je izvesno, imati pune ruke posla tokom praznika.

Na ovaj način stavljena je tačka na eventualne organizova­ne dočeke Nove godine koji se poslednjih dana i nedelja masovno reklamiraj­u, pre svega po društvenim mrežama. Međutim, nema sumnje da će “kafansko podzemlje”, što se najbolje moglo videti prethodnih dana, pokušati na sve načine da zaobiđe zabrane. Bilo da se radi o tajnim novogodišn­jim žurkama ili matine dočeku, odnosno masovnim okupljanji­ma koja se planiraju 31. decembra do 18 časova.

- Medicinski deo Kriznog štaba decidirano je bio protiv bilo kakvog organizova­nja dočeka Nove godine jer to može samo da pogorša situaciju. Postavljen­a je crvena linija ispod koje nismo pristali da idemo - decidirano su rekli prethodnih dana članovi Kriznog štaba.

Ovog puta, uprkos zna

Medicinski deo Kriznog štaba je decidirano bio protiv bilo kakvog organizova­nog dočeka Nove godine

čajnom padu broja zaraženih poslednjih dana, te najavama da bi radno vreme tokom novogodišn­je noći moglo da bude produženo do 22 ili 23 časa, lekari su dobili punu podršku ostalih članova Kriznog štaba.

Međutim, nema nikakve dileme da će inspekcije, ali i komunalna milicija i policija, imati pune ruke posla 31. decembra, kao i dan kasnije za vreme reprize. To najbolje pokazuju slučajevi zabeleženi prethodnih dana, kada su otkriveni skriveni štekovi, kafići i kafane koje su bile zatvorene, a u njima se zabavljalo i po stotinak ljudi!

Da će noćni klubovi u Beogradu ostati zatvoreni i u narednom periodu, za vreme praznika, ali i posle njih, potvrdio je zamenik gradonačel­nika Goran Vesić.

- Nigde u svetu noćni klubovi ne rade i to već devet

meseci. Klubovi ne mogu da imaju isti status kao restorani. Mislim da će još dosta vremena proći dok klubovi počnu da rade. Dok se ne završi epidemija, neće raditi - poručio je Vesić i dodao da će se sve učiniti da preostali deo ugostitelj­skog sektora i tokom januara koliko-toliko

ZAMISLITI DOČEK BEZ TRUBAČA U SKADARLIJI

normalno funkcioniš­e.

Po završetku jučerašnje­g sastanka Kriznog štaba, niko od članova, ni iz medicinsko­g ni iz političkog dela, nije želeo da daje izjave, a odluka će biti do detalja predstavlj­ena javnosti danas tokom poslepodne­vnih časova

 ??  ??
 ??  ?? supermarke­ti će svakog dana raditi do 20 časova
supermarke­ti će svakog dana raditi do 20 časova
 ??  ?? SKORO JE NEMOGUĆE
SKORO JE NEMOGUĆE

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia