Blic

Puška „Zastava oružja” napravila veliki uspeh NAŠ KALAŠNJIKO­V HIT U AMERICI

- DANIJELA LUKOVIĆ

Kada je čuverni košarkaš Džejms Gist, zvezda NBA lige i Evrolige, Partizana i Zvezde, kupio u Americi automatsku pušku „kalašnjiko­v” koju pravi „Zastava oružje”, i time se pohvalio na Instagramu, niko u Srbiji nije ni slutio da se iza toga krije holivudska priča o uspehu popularnog Z-PAP.

Jer, šta drugo reći za podatak da je za samo 11 meseci srpska fabrika oružja izvezla i isporučila više od 150 tona raznih modela sportskog oružja, a da je „Zastavin“„kalašnjiko­v“u SAD proglašen za najbolji svih vremena. Srpski kalašnjiko­v je “pokorio” Ameriku, a sve je počelo kada je kompanija “Zastava arms USA”, koja prodaje oružje fabrike u Kragujevcu, predstavil­a krajem januara program na najvećem američkom sajmu naoružanja “Shot Show”u Las Vegasu. Izvršni direktor za tehničko-tehnološke poslove i proizvodnj­u “Zastava oružja” Zoran Šušić kaže za “Blic” da je Srbija, mala zemlja na Balkanu, od tada osvojila svih 50 država Amerike, pa i Havaje. I to kvalitetom.

- Najjači biro za ispitivanj­e oružja NRA (National Riffle Asociation), eminentna nezavisna institucij­a, uradila je test i objavili su da je „Zastavin“„kalašnjiko­v“najbolji svih vremena. To je odjeknulo u Americi, „kalašnjiko­v“je bio na naslovnoj strani časopisa NRA koji se štampa u stotinama hiljada primeraka, a išlo je dotle i da su se otvarali fan klubovi našeg „kalašnjiko­va“. Sada se on prodaje svuda, pa i na Havajima. Cela Amerika je stala zbog korone, ali ne i prodaja našeg „kalašnjiko­va“. Gist je došao kao šlag na torti, a sada je postao je kupac i vlasnik Z-PAP - kaže Šušić za „Blic“.

Iako će većina kompanija ovu godinu zapamtiti po zlu zbog virusa korona, “Zastava oružje” je uspela da je proizvodno pobedi koronu - povećala je izvoz prema američkom kupcu za 60 čak odsto.

A, kako im je Gist doneo takođe popularnos­t, ljudi iz “Zastava Arms USA” su, kako piše portal “Serbian times”, na kraju stupili u kontakt sa njim.

- Javno smo zahvalili Gistu na Instagramu i on je odgovorio sa porukom podrške. Jedan od Srba je na društvenim mrežama napisao šaljiv komentar: “Jokiću, javi se!”, očigledno misleći na našeg proslavlje­nog NBA igrača Nikolu Jokića - rekao je Ranko Ristić iz kompanije “Zastava arms USA”.

To je, kako kaže, vrhunac potvrde kvaliteta i uspeha Zastava brenda.

- Velika je čast videti da je čovek koji može da priušti sebi bilo koji brend na svetu izabrao baš “Zastavin” ZPAP. Poznate ličnosti u Americi inače izbegavaju javno eksponiran­je s oružjem jer se smatra da to nije politički korektno, ali Gist je izabrao baš naš brend da zaštiti sebe i svoju porodicu, ali i podrži Drugi amandman američkog Ustava, koji dozvoljava nošenje oružja i koji u poslednje

vreme podržavaju desetina miliona američkih građana, usled sve teže bezbedonos­ne situacije, porasta kriminala i nasilja na ulicama - rekao je Ristić.n

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Džejms Gist promoviše zastavin kalašnjiko­v
Džejms Gist promoviše zastavin kalašnjiko­v
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia