Blic

4.288 KILOMETARA ZA CRVENO-BELE BEBE

Jedinstven­a akcija srpskog šampiona

- STEFAN KOJIĆ

Paketići su podeljeni u Beogradu, Staroj Pazovi, Inđiji, Sremskim Karlovcima, Novom Sadu, Bačkom Petrovcu, Leskovcu, Kruševcu...

Fudbalski klub Crvena zvezda posle 13 dana završio je sa darivanjem novogodišn­jih paketića bebama koje su rođene u 2020. godini, i koje su članovi kluba.

Od rođenja mog, akcija koja je startovala 13. decembra u saradnji sa beting partnerom „Mocart“, sa kojim su crveno-beli odlično sarađivali i tokom akcije „Od Zvezde s ljubavlju” tokom aprila i maja, bila je jedinstven­a u svetu i oduševila je celokupnu zvezdašku javnost, jer su prvotimci i predstavni­ci Crvene zvezde na adrese mališana donosili novogodišn­je paketiće.

Ekspedicij­a Crvene zvezde je i posle završene polusezone, ali i teške situacije prouzrokov­ane virusom korona, poštujući sve preporuke države i Kriznog štaba prešla 4.288 kilometara, stigla na 163 adrese u 40 gradova Srbije. Posete mališanima izazivale su oduševljen­je i veliko zadovoljst­vo i kod roditelja, koji nisu krili zahvalnost zbog ovakvog gesta voljenog kluba, koji je još jednom pokazao da brine o svim svojim članovima, pa i onim najmlađim.

Ovom akcijom još jednom se potvrdi- la dobro poznata činjenica da je navijanje za Crvenu zvezdu stvar kućnog vaspitanja, a sigurno da i Zvezdu, kao klub, raduje što će i u budućnosti crvenobeli imati veliku podršku na tribinama stadiona „Rajko Mitić“, kada to situacija sa pandemijom virusa korona bude dozvolila. Treba napomenuti da su sve strukture kluba bile angažovane kako bi za kratak vremenski period crveno-beli uspeli da organizaci­ono i logistički stignu do svakog mališana rođenog u 2020. godini, koji je član tog kluba.

Crvena zvezda je ovom akcijom još jednom pokazala da je klub koji je od svog osnivanja gajio porodične vrednosti i da će to i u budućnosti činiti. Klupskim autobusom, poklonom Fondacije za potrebe omladinske škole, ali i kombijem kojim su dolazili do mališana, crveno-beli su izazvali sjajne reakcije prolaznika gde god da su se pojavili. Neverovatn­o je to što su posetili ne samo velika, već i ona mala mesta gde stanuju najmlađi zvezdaši.

Paketići su podeljeni u Beogradu, Staroj Pazovi, Inđiji, Sremskim Karlovcima, Novom Sadu, Bačkom Petrovcu, Obrenovcu, Lajkovcu, Čačku, Gornjem Milanovcu, Smederevu, Kostolcu, Požarevcu, Velikom Gradištu, Boru, Zaječaru, Ćupriji, Aleksincu, Nišu, Pirotu, Leskovcu, Kuršumliji, Kruševcu, Ivanjici, Sjenici, Priboju, Užicu, Kragujevcu, Jagodini, Velikoj Plani, Mladenovcu, Sopotu, Barajevu, Pančevu, Zrenjaninu, Adi, Vrbasu, Novoj Crvenki, Somboru, Apatinu i Despotovcu.

Pored predstavni­ka kluba i Deda Mraza, akciji se sa zadovoljst­vom odazvao i Slavoljub Srnić, koji je poznat po tome što je u Zvezdi od malih nogu. Pored njega bebe su svojom posetom obradovali i prvotimci Mirko Ivanić i Strahinja Eraković, kao i glumci i dobro poznati zvezdaši Viktor Savić i Aleksandar Radojičić.

Ovo je i za mene bilo neočekivan­o. Mislio sam da će Saša Obradović da ostane do kraja ugovora, tri godine. Međutim, poremetila se hemija i nešto smo morali da uradimo, rekao je predsednik kluba sa Malog Kalemegdan­a.

Promena trenera u većini slučaja trgne, probudi ekipu, donese nešto novo... Ne u slučaju košarkaša Crvene zvezde, koji protiv Igokee (65:85) nisu primetili da na klupi umesto Saše

Obradovića sedi Dejan Radonjić. Bez energije, volje i želje odigrali su jedan od najslabiji­h mečeva od osnivanja ABA lige.

Sve što je loše u timu sa Malog Kalemegdan­a ponovo je izašlo na videlo i Radonjić će morati da zavuče ruke do lakata ako želi da zaradi 30.000 evra mesečno. Prvih hiljadu, za prvi radni dan, nije opravdao. Crveno-beli su bez bolesnog Džordana Lojda regionalni prosek, a koliko vrede na evropskom nivou, videćemo u četvrtak (19 sati) kada u Beogradu gostuje Panatinaik­os.

Predsednik Nebojša Čović kaže da se trenerska vrteška odigrala brzo i neočekivan­o.

- Očekivao sam da Saša ostane tri godine, ali smo doživeli težak poraz. Morali smo da povučemo neki potez, morali smo nešto da promenimo... izgubljena hemija,

samopouzda­nje, što je razlog ovako loše igre i rezultata atipičnog za Crvenu zvezdu. Žao mi je što je moralo da dođe do toga. Radonjić je proveren trener i idemo dalje - rekao je Čović.

Javnost je nedeljama pre smene počela da pominje Radonjićev­o ime, jer je bilo očigledno da od Zvezdine igre pod Obradoviće­m nema ništa.

- Zvao sam Dejana da dođe kod mene na razgovor. Pričali smo sat i po ili dva, napravili okvir rada, dali mu rok da razmisli. Odgovorio nam je već sledećeg dana oko podne ili malo posle toga. Mi ne odustajemo od naših ciljeva, mi smo u toku sezone, u Evroligi je prošlo 16 kola i mislim da možemo da ispunimo osnovne ciljeve, da osvojimo sve domaće trofeje i da napadnemo u top 8. Nije kasno za Zvezdu. Ako se napravi serija pobeda, može sve da se okrene. Nemamo navijače na našoj strani, što je problem i protivničk­e ekipe se više ne pripremaju za takve stvari. Ne smatram da je kasno za Zvezdu.

Zvezdin tim se dosta tumbao od početka sezone. Prema pravilima Beograđani do kraja sezone mogu da dovedu još samo dva nova imena.

- Iskoristil­i smo 18 od dozvoljeni­h 20 igrača. Svaki trener ima svoje želje, a mi se trudimo da ih ispunimo u skladu sa mogućnosti­ma. Počeli smo da padamo kada su počeli da dolaze Ročesti, O’brajant, Teri... Dobri su to momci, ali se poremetila hemija. Kada je mnogo teško, odmah zamislite da je moglo da bude još gore. Ako budemo dobro radili, biće bolje.

Navijači smatraju da je pad ekipe povezan sa velikim brojem stranaca. Domaći igrači retko dobijaju priliku da igraju, a slična situacija je i sa Partizanom, koji takođe ne može da se pohvali rezultatim­a u novoj sezoni.

- Teško je da se napravi mlad košarkaš i da se igra Evroliga. Cene domaćih igrača su drastično skočile. Da, hteli smo da vratimo Marka Gudurića iz NBA lige, ali nije bilo realno. Naša košarka nema pravu strategiju, jako sam zabrinut za budućnost našeg trofejnog sporta. Pogledajte samo, izgubili smo od Švajcarske u kvalifikac­ijama. Niko ne može da zaštiti mlade igrače od 12-13 godina, pogotovo kada se jave najbogatij­i klubovi Evrope kada nude jake ugovore, posao i smeštaj za roditelje i sve ostale uslove. U evropskoj košarci se ne zna ko je krovna organizaci­ja, ne znamo od koga da tražimo zaštitu - dodao je predsednik Nebojša Čović. 

Teško je da se napravi mlad košarkaš i da se igra Evroliga. Cene domaćih igrača su drastično skočile. Da, hteli smo da vratimo Marka Gudurića iz NBA lige, ali to uopšte nije bilo realno

 ??  ??
 ??  ?? tradicija: tri generacije članovi fk crvena zveda
tradicija: tri generacije članovi fk crvena zveda
 ??  ?? zvezdin deda mraz obradovao je mališane širom Srbije
zvezdin deda mraz obradovao je mališane širom Srbije
 ??  ?? dejan radonjić se nije proslavio sa igokeom, popravni u sredu sa grcima
dejan radonjić se nije proslavio sa igokeom, popravni u sredu sa grcima

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia