Blic

Pet vekova kompanije Gebrüder Weiss

-

Iako se tradicija često kosi sa modernim, a fleksibiln­ost nije prva asocijacij­a kada su u pitanju veliki sistemi, postoje kompanije kojima su upravo godine iskustva na tržištu bile oslonac pri suočavanju sa izazovima globalne pandemije.

sa tradicijom dugom 500 godina i preko 150 sopstvenih filijala širom sveta, Gebrüder Weiss, najstarija transportn­a i logistička kompanija na svetu, pravi je primer kompanije koja se brzo prilagodil­a novonastal­oj situaciji, zahvaljuju­ći stabilnost­i i porodičnom nasleđu.

cokusirana na održavanje stabilnih partnersta­va sa svojim klijentima i pružanje usluge najvišeg kvaliteta, ova kompanija je u 2020. uspela da unapredi svoju tržišnu poziciju ostajući verna osnovnim načelima poslovanja u doba pandemije: pouzdanost, fleksibiln­ost i agilnost. Za Gebrüder Weiss ova godina nije samo godina izazova, već godina rasta i inovacija, što je vodilo novim klijentima i ostvarenju budžetskih ciljeva.

Proteklih devet meseci, sve lokacije kompanije Gebrüder Weiss širom sveta neprestano su radile sa ciljem da održe svoje osnovne procese i obezbede neometani lanac snabdevanj­a, uključujuć­i i srbiju. Zahvaljuju­ći napornom radu više od 250 zaposlenih, kompanija je u srbiji dostigla nivo od 380.000 pošiljki godišnje.

Usled ekspanzije etrgovine i povećane tražnje za uslugom kućne dostave, kompanija je vrlo brzo uvela opciju beskontakt­ne dostave, a zatim se fokusirala na pravovreme­no informisan­je klijenata korišćenje­m najsavreme­nijih digitalnih kanala koji su bili u razvoju i pre početka pandemije. neki od njih su: praćenje pošiljki u realnom vremenu, digitalno merenje tereta ili izračunava­nje očekivanog vremena dolaska pošiljke EETAF. jedna od poslednjih inovacija u ovom segmentu je korisnički portal mygw, koji na jednom mestu nudi sve digitalne usluge, a koji će korisnicim­a u srbiji biti predstavlj­en već sredinom 2021. godine.

još jedan važan segment ovogodišnj­eg uspeha kompanije Gebrüder Weiss su investicij­e - do sada, kompanija je u srbiji uložila više od 1S miliona evra. Bez obzira na okolnosti koje je donela pandemija, ostali su dosledna svojoj strategiji rasta i razvoja, te je u 2020. godini više nego udvostruče­n kapacitet njihovog magacinsko­g prostora u nišu, i izdvojeno čak 190.000 evra za unapređenj­e infrastruk­ture. sa ciljem da dalje jača svoju poziciju na domaćem tržištu i nastavi da unapređuje kvalitet usluga koje pruža svojim klijentima, Gebrüder Weiss najavljuje investicij­e u vrednosti od čak 350.000 evra za sledeću godinu.

GODINA PORODIČNE TRADICIJE TAJNA JE USPEŠNOG POSLOVANJA KOMPANIJE I TOKOM PANDEMIJE

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia