Blic

OKS U PONEDELJAK PROGLAŠAVA NAJBOLJE SPORTISTE

-

olimpijski Komitet Srbije od 1994. godine tradiciona­lno proglašava najuspešni­je sportiste, timove i trenere u godini koja ostaje za nama. I ove godine nacionalni olimpijski komitet, čiji je predsednik Božidar Maljković, proglasiće svoje laureate koji će dobiti prestižno priznanje. Usled mera za suzbijanje negativnih posledica izazvanih epidemijom koronaviru­sa, dodela priznanja neće biti održana u prisustvu zvanica. Dodela priznanje emitovaće se u okviru specijalne emisije u ponedeljak, na Prvom program Radio-televizije Srbije, sa početkom u 18.25 časova. Nagrade će biti dodeljene u kategorija­ma za najuspešni­jeg sportistu, najuspešni­ju sportistki­nju, kao i najuspešni­jeg trenera. Trofej će poneti i najuspešni­ji mladi sportista Srbije, a po izboru oks, biće dodeljeno i posebno priznanje za ostvarene sportske rezultate u protekloj godini. Trofej „olimpijsko srce – general Svetomir Đukić“koji se dodeljuje za posebna dostignuća i životni doprinos u jačanju olimpijsko­g pokreta, takođe će biti uručen.

Trofeji u svim kategorija­ma dodeljuju se u skladu sa jasnim kriterijum­ima koje određuje Izvršni odbor olimpijsko­g komiteta Srbije. Usled situacije sa pandemijom korone, najveći broj međunarodn­ih reprezenta­tivnih ekipnih takmičenja je odložen, te naši timovi nisu bili u prilici da ostvare kriterijum­ske rezultate za osvajanje trofeja. Iz tog razloga ove godine neće biti dodeljene nagrade najboljem muškom i ženskom timu. pit

Muhamed Ali, jedan od najvećih boksera svih vremena, rođen je 17. januara 1942. godine. Legendarni šampion preminuo je 3. juna 2016.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia