Blic

Od moderne vojne opreme do izložbe uniformi iz Prvog svetskog rata

Više od 40 sistema naoružanja i vojne opreme iz domaćeg razvoja, kao što su modernizov­ani tenk M-84AS2, robotizova­ne zemaljske platforme i bespilotne letelice, biće deo programa na „Otvorenom danu” Vojske Srbije.

- EKIPA „BLICA”

Otvoreni dan” biće održan u Kragujevcu na Vidovdan 28. juna u 12.30 sati, a u organizaci­ji Ministarst­va odbrane i Vojske Srbije. Kako je najavljeno, reč je o do sada najvećem taktičko-tehničkom zboru koji će biti organizova­n na prostoru između stadiona „Čika Dača“i Muzeja „21. oktobar“.

U okviru manifestac­ije „Otvoreni dan“biće prikazano više od 40 sistema naoružanja i vojne opreme iz domaćeg razvoja kao što su modernizov­ani tenk M-84AS2, samohodni artiljerij­ski sistem NORA, TAMNAVA i ŠUMADIJA, robotizova­ne zemaljske platforme i bespilotne letilice, nova terenska i borbena vozila, modernizov­ani PVO sistemi, kao i veliki broj sredstava i komponenat­a koje proizvodi odbrambena industrija Srbije.

Prateći program obuhvata izložbu naoružanja i uniformi iz Prvog svetskog rata, praktične prikaze borilačkih veština, kao i dresure službenih pasa

Prateći program obuhvata izložbu naoružanja i uniformi iz Prvog svetskog rata, praktične prikaze borilačkih veština kao i dresure službenih pasa. Za najmlađe tu je mogućnost da se fotografiš­u sa pilotima i pripadnici­ma specijalni­h jedinica, maskiraju kamuflažni­m bojama i još mnogo toga.

Tog dana, Vojska Srbije kuvaće za okupljene građane i čuveni vojnički pasulj koji je u jelovniku nekadašnje JNA od 1982. godine.

Najvećem taktičko-tehničkom zboru u Kragujevcu prisutvova­će predsednik i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić.

TOG DANA VOJSKA SRBIJE KUVAĆE ZA OKUPLJENE GRAĐANE I ČUVENI VOJNIČKI PASULJ KOJI JE U JELOVNIKU NEKADAŠNJE JNA OD 1982. GODINE

n

 ??  ??
 ??  ?? POSETIOCI će MOĆI DA VIDE I DOMAĆE NAORUŽANJE I OPREMU VOJNIKA
POSETIOCI će MOĆI DA VIDE I DOMAĆE NAORUŽANJE I OPREMU VOJNIKA
 ??  ?? BIĆE PRIKAZANA NOVA TERENSKA I BORBENA VOZILA
BIĆE PRIKAZANA NOVA TERENSKA I BORBENA VOZILA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia