Blic

Najbolja predstava “Ako dugo gledaš u ponor”

- TATJANA NJEŽIĆ FOTO: PROMO, STERIJINO POZORJE

Predstavi “Ako dugo gledaš u ponor” pripale su još četiri Sterijine nagrade, specijalna za režiju, glumačka Rifatu Rifatoviću, za originalnu scensku muziku Božidaru Obradoviću i nagrada iz Fonda “Darinka Dara Čalenić” za najbolju mladu glumicu An eli Marić

Najbolja predstava 66. Sterijinog pozorja, po oceni žirija (Snežana Trišić, predsednik, Nataša Tapušković, Davor Špišić, Darko Nedeljkovi­ć i Mihajlo Nestorović) jeste “Ako dugo gledaš u ponor”, ra ena po romanu Enesa Halilovića, u režiji Zlatka Pakovića i kooprodukc­iji Regionalno­g pozorišta i Kulturnog centra Novi Pazar.

Tom ostvarenju pripale su još četiri Sterijine nagrade: specijalna za režiju, glumačka Rifatu Rifatoviću, za originalnu scensku muziku Božidaru Obradoviću, i nagrada iz Fonda “Darinka Dara Čalenić” za najbolju mladu glumicu Anđeli Marić.

Milan Nešković laureat je Sterijine nagrade za režiju za predstavu “Kus petlić” Aleksandra Popovića (Narodno pozorište / Narodno kazalište / Népszínház Subotica) kojoj su pripale i dve glumačke Sterijine nagrade; Minji Peković i Srđanu Sekuliću za uloge Milje Bušatlije i Komnen barjaktara, zatim Biljani Grgur za kostimogra­fiju, Saši Latinović za scenski govor i Milošu Laziću nagrada iz Fonda “Darinka Dara Čalenić” za najboljeg mladog glumca.

Glumačka Sterijina nagrada pripala je i Borisu Kučovu za ulogu u predstavi „Vitezovi lake male“(režija Andraš Urban) subotičkog pozorišta „Deže Kostolanji“a Timea Filep je nagrađena za koreografi­ju ovog ostvarenja.

Sterijina nagrada za tekst savremene drame dodeljena je Olgi Dimitrijev­ić za predstavu „Radio Šabac“Šabačkog pozorišta, a za dramatizac­iju Kokanu Mladenović­u za predstavu „Šindlerov lift“Kamernog teatra 55 koju je režirao po istoimenom romanu Darka Cvijetića, a kojoj je pripala i nagrada za scenografi­ju Adise Vatreš Selimović.

Sterijinu nagradu za kritiku

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia