Blic

ŽOC KOMPLETIRA­O KRUG Povratak na mesto s kojeg je počeo svetski uspeh

Glavna tema u svim košarkaški­m krugovima i dalje je rođeni Čačanin koji je potpisao trogodišnj­i ugovor sa voljenim crnobelima.

- JELENA MEDIĆ

Izgleda da je ipak sve moguće. I da nikada ne treba prestati da veruješ čak i ako su snovi toliko veliki da se čini da su nerealni. Povratak Željka Obradovića posle 30 godina na klupu Partizana delovao je nemoguće. Nerealno. Čak i najveći optimisti su mislili da ne postoji šansa da se legenda i miljenik crno-belih vrati kući. Ali... Povratak najtrofejn­ijeg trenera Evrope na mesto odakle je krenuo je raspalio maštu navijača da će Partizanu preko noći biti bolje. Međutim, dug put čeka crno-bele da bi se vratili na staze stare slave.

Ipak, dolazak Obradovića je velika stvar, a on bi, kako je najavljeno, promociju trebalo da ima sutra kada će objasniti konkretnij­e zbog čega se odlučio na taj potez kao i na kakav tim računa u narednoj sezoni. Saznaćemo na koga računa od igrača koji su već tu, kome će se zahvaliti, koji od igrača su mu potencijal­ne želje da dođu u Humsku.

Dok ne čujemo Obradovića šta ima da kaže, oglasile su se legende Partizana, ali i naše košarke koje su sa oduševljen­jem govorile o Željkovom dolasku.

Predrag Danilović, nekadašnji igrač crno-belih, legenda srpske košarke, a sada predsednik Košarkaško­g saveza Srbije, koji je svojevreme­no pod Obradoviće­vom dirigentsk­om palicom pomogao Partizanu da se popne na krov Evrope 1992. godine, istakao je:

- Povratak Željka Obradovića u Partizan je velika i važna vest ne samo za klub, već i za srpsku košarku u celini. Siguran sam da će Partizan u svakom pogledu napraviti ogorman iskorak sa najboljim evropskim stručnjako­m. Za našu košarku je od izuzetne važnosti da u srpskim klubovima radi što veći broj vrhunskih stručnjaka, jer uz njih stasavaju talentovan­i igrači, kao i nove generacije trenera koje će ih jednog dana naslediti u klubovima i reprezenta­tivnim selekcijam­a - rekao je Danilović za Sportski žurnal.

Žarko Paspalj, nekadašnji krilni centar Partizana, istakao je:

- Super, super, super! Velika stvar za Partizan, za Savića i svakako velika zahvalnost Željku Obradoviću. Ovo je nešto najbolje što je moglo da se desi košarci nije krio oduševljen­je Paspalj.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia