Blic

NEVREME OPUSTOŠILO DELOVE HRVATSKE

U nevremenu sa jakim vetrom i gradom, koje je u petak zahvatilo Požegu i okolinu u Hrvatskoj, nastala je velika šteta.

-

Među ostalim, stradao je i ženski zatvor u Požegi na kojem je srušen ogradni zid, a prozori su razbijeni, piše “Jutarnji list”.

Oko 40 metara dugačak zid pod naletom jakog vetra ulegnut je na zemlju kao da je neko valjkom prešao preko njega, kažu svedoci.

Oštećeni su i crepovi, a prozorska stakla na kaznionici su porazbijan­a, piše 034portal. hr koji javlja da zid osiguravaj­u čuvari.

Padao je grad veličine jajeta, pa su nakon njega ulice bila pune leda.

- Razmere štete su velike i sve gradske službe su na terenu, ali jako je teško da ćemo mi u nekom kratkom vremenu moći popisati štetu. Stoga, apelujemo na građane da pokušaju da saniraju nastalu štetu u što većoj meri kako ne bi zbog eventualni­h dodatnih nepogoda nastale još veće štete i problemi, te da dokumentuj­u sve. To će posao procene olakšati, ali da će taj posao potrajati i nekoliko nedelja, to je sigurno, s obzirom na broj stambenih jedinica koje su oštećene u ovom trenutku - rekao je načelnik Štaba civilne zaštite Grada Požege i zamenik gradonačel­nika Borislav Miličević, prenosi Požega.eu.

Oštećenja su velika, a procenu štete nije lako sprovesti, kažu lokalne vlasti.

- Još nisu sanirane niti do kraja procenjene štete od prethodne katastrofe, od bujične poplave, a nastale su nove od grada i leda. Grad je razbijen, krovovi, prozori, automobili, gotovo nema nikoga a da mu nije nešto stradalo. Predložiće­mo županici da proglasi elementarn­u nepogodu. Jasno je da će biti potrebna pomoć svima koji su pretrpeli ove velike štete - rekao je gradonačel­nik Željko Glavić. 

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia