Blic

MAJIĆ: BIO SAM POPRILIČNO SLEP ZA TAJ PROBLEM

-

Bivši direktor Istraživač­ke stanice “Petnica” Vigor Majić obelodanio je gostujući u TV programu da je osoba koju desetine žena optužuju za seksualno zlostavlja­nje u toj obrazovnoj institucij­i Branislav Savić, da je “Petnica” raskinula radni odnos s njim 2017. godine, a da “nadležni nisu želeli da taj slučaj obznane kako ne bi došlo do retraumati­zacije žrtava”.

Kako je dodao Majić “Petnica“nije zadržala ili brisala fotografij­e nagih devojčica koje je Savić navodno imao na računaru, uz ocenu da su one možda bile na njegovom privatnom, ne na službenom računaru”. - Osoba koja je 2017. godine prijavila seksualno nasilje tražila je da se slučaj ne obznani, da ne izađe u javnost, kako se žrtve ne bi retraumati­zovale. Mi smo poštovali njenu želju, ostavivši joj mogućnost da ga prijavi policiji. Ja Savića poznajem duže od svojih roditelja, imao sam filter pred očima, nisam verovao da je to osoba koja može da vrši seksualno nasilje. Od kada je udaljen sa posla on izbegava kontakte i komunikaci­ju sa svima. Čuo sam da je dolazio po svoje stvari u Petnicu i ništa više - rekao je Majić. Majić je potvrdio da je žalbu prethodno dobio i 2014. godine.

- Bio sam poprilično slep za taj problem. Mi smo ga udaljili 2017. i naredne godine raskinuli ugovor s njim. To sam tada smatrao “incidental­nim napadom i grubošću u ponašanju”. Nisam poslušao savete kolega da treba da se reaguje drastično - rekao je Majić.

On je na navode da se seksualno zlostavlja­nje dešavalo još od prve polovine devedeseti­h godina prošlog veka rekao “da je Savić više puta ukoren zbog upotrebe alkohola i da je u tom periodu on bio i na ratištu”.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia