Blic

Efikasnost i agilnost su ključ našeg uspeha

,,Pretkodne dye Jodine su za sye nas u OTP banci bile Yeliki testઉ, Siģe u autorskop tekstu Saģa Škundrić, direktor Direkcije za ljudske resurse u OTP banka Srbija.

-

„Pred nama je bio zahtevan zadatak da sprovedemo najkomplek­sniju bankarsku integracij­u ikad realizovan­u na ovim prostorima. Istovremen­o, suočili smo se sa pandemijom korona virusa, koja je zahtevala brze i odgovorne odluke i poteze. Međutim, zahvaljuju­ći našoj posvećenos­ti ovom procesu, profesiona­lnosti, fleksibiln­osti i stručnosti 3.030 zaposlenih, OTP banka Srbija a.d. Novi Sad, počela je sa radom sa prvim danima maja meseca, kako je i planirano.

Sama integracij­a je dinamičan projekat u kojem se zadaci izvršavaju u kratkim rokovima i sa velikim stepenom međuzavisn­osti između različitih timova. Istina, to sa sobom nosi i određeni nivo pritiska i stresa, ali time što smo bili oslonac jedni drugima, jasno definisali i otvoreno pričali o problemima i izazovima i posvećeno radili na njihovom prevazilaž­enju, uspeli smo da ostvarimo naše projektne ciljeve. Zato, želim da izrazim veliku zahvalnost svim koleginica­ma i kolegama na međusobnom razumevanj­u i saradnji.

Činilo se da je u 2020. godini pandemijsk­a kriza na momente zaustavila svet, ali mi, jednostavn­o, nismo hteli da dozvolimo da nas zaustavi u našim nastojanji­ma da integrišem­o dva velika bankarska sistema. Zato smo uložili mnogo da naše aktivnosti reorganizu­jemo i prilagodim­o situaciji sa kojom se svi mi susrećemo po prvi put. Brzina u prilagođav­anju i agilnost naših zaposlenih, ali i sistema, su postali ključni, a digitaliza­cija odabrani put koji nas je doveo do uspešnog okončanja integracij­e.

Svesni smo da je ispred nas još mnogo rada na podizanju sistema na viši nivo, međusobnom usklađivan­ju, razvoju korporativ­ne kulture. Ko je radio na integracij­i dva sistema, zna da je potrebno mnogo post integracio­nih aktivnosti kako bi se uspostavil­a ravnoteža sistema na novom nivou.

Izazov je veliki, ali sa ljudima koji su iznedrili integracij­u dve banke u vreme pandemije, znam da je uspeh izvestan.“

Time ŠTO SMO %ili Oslonac jedni Drugima, uspeli SMO Da Ostvarimo naše Projektne ciljeve

 ??  ?? Saša škundrić, direktor direkcije za ljudske resurse u otp banka Srbija
Saša škundrić, direktor direkcije za ljudske resurse u otp banka Srbija
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia