Blic

ANDERSON TESTIRA NOVAKA NA TRAVI

-

NOVAK ĐOKOVIĆ JE “štucnuo” na početku Vimbldona, ali je pobedio Džeka Drejpersa sa 3:1. Međutim, najboljeg tenisera na svetu danas, u drugom kolu, očekuje potpuno drugačiji tip igrača od 19-godišnjeg Britanca. Đokovićev rival je veteran iz Južne Afrike, Kevin Anderson, kog je Novak dobio pre tri godine u finalu grend slem turnira u Londonu.

- Napredovao sam dosta na travi, u poslednjih šest sedam godina se osećam komfornije da igram na ovoj podlozi, što nije bio slučaj na početku karijere, tako da sa servisom, koji je bio izvanredan, imam šanse da daleko doguram. Naravno, idemo meč po meč, videćemo šta će de desiti - poručio je naš teniser.

Inbče, Novak je pre tačno dve godine počeo saradnju sa Goranom Ivanišević­em baš na Vimbldonu.

U meču sa Džekom Drejperom Novak je ispalio 25 as servisa i tako pokazao da će mu i to biti veliko oružje na ovom turniru.

- Servis je nešto na čemu smo mnogo radili, da stvorimo oružje. Imao sam i ranije dobar servis u karijeri, ali da sam pravio toliko asova, otkako radim sa njim, to ne mogu da se setim. Definitivn­o je vidljiv napredak u tom segmentu igre. Pored toga, ima još tehničkih i taktičkih detalja na kojim radimo i o kojim razgovaram­o. Svakog dana može da se radi na nečemu na terenu, zapravo, suprotno ne postoji za mene. S kim god sam radio u karijeri, uvek sam postavljao pitanja i tražio od trenera da mi da informacij­e, da čujem njegovo posmatranj­e moje igre i kako kolektivno možemo da pronađemo najbolji način da usavršimo igru - dodao je Novak. 

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia