Blic

VODA ZA DAN ODNELA ČETIRI ŽIVOTA

Za 24 časa, u utorak i sredu, u Srbiji su se udavile četiri osobe u barama i rekama. Najmlađa žrtva imala je samo devet godina.

- TANJA ĆULAFIĆ

Crni talas koji je za samo jedan dan odneo četiri života počeo je u utorak posle podne. Tada su policiji prijavljen­a tri nesrećna slučaja na kupalištim­a - dva na Moravi, jedan na Zapadnoj, drugi na Velikoj, kada su živote izgubili dvadesetde­vetogodišn­ji Velibor i četrdesetd­vogodišnji Rade i treći u mestu Bački Gračac u opštini Odžaci gde se u bari udavila tridesetpe­togodišnja majka troje dece.

U sredu je usledila još jedna tragedija kada se u plićaku bare kod Kikinde udavila devetogodi­šnja devojčica, koja je na kupalište došla sa drugarima.

Od početka meseca u našoj zemlji utopili se gotovo 20 osoba, od toga 11 od početka prošle nedelje do danas.

SMRT U PLIĆAKU

U bari Plava banja kod Kikinde u sredu se oko 12.30 sati utopila devojčica stara svega devet godina. Ona je na divlje kupalište stigla na biciklu u društvu druge dece, prenose beogradski mediji. Ni ona ni ostala deca nisu bili u pratnji roditelja ili starije osobe.

Pre prvim saznanjima, udavila se u plićaku, a niko od kupača nije primetio da se nesrećna devojčica bori za život. Kada su primetili njeno telo su izvukli na obalu, ali za nju je, nažalost, već bilo kasno.

Mediji prenose da je reč o detetu sa posebnim potrebama koje je pohađalo u Školu za osnovno obrazovanj­e i vaspitanje učenika sa smetnjama u razvoju “6. oktobar” u Kikindi.

Dan ranije, u utorak, u mestu Bački Gračac na kaje

Devojčica stara samo devet godina utopila se u sredu na divljem kupalištem na koje je došla u društvu druge dece. Niko od kupača nije primetio da se devojčica davi.

nalu se utopila tridesetpe­togodišnja žena.

Ona se, prema potvrdi koju smo dobili u Tužilaštvu, udavila, a mogućnost nasilne smrti je isključena. Tačan uzrok znaće se nakon obdukcije.

Kako saznajemo, nesrećna žena za sobom je ostavila troje male dece.

MORAVA ODNELA

TRI ŽIVOTA

Morava je juče odnela dva života. U blizini Trstenika u Zapadnoj Moravi tragično

stradao Velibor K. (29). Velibor, koji je, prema saznanjima, angažovan na radovima na izgradnji Moravskog koridora Potaje-kruševac, došao je na reku sa prijatelji­ma i kolegama da se rashladi. U vodu je u ušao sa desne obale na Gradskoj plaži i tu su ga kolege poslednji put videle. Voda je odnela njegovo telo koje je pronađeno tek juče posle podne. Istog dana u Velikoj Moravi u naselju Poljana kod Požarevca udavio se Rade P. iz Toponice kod Malog Crnića, star 42 godine.

Rade je na reku otišao kako bi se rashladio, ušao je u vodu, a onda je tokom plivanja potonuo. Prema pisanju medija, Policijsko­j upravu u Požarevcu slučaj je prijavljen u utorak u 18.55. Od tada spasilačke ekipe na terenu tragaju za telom.

 ??  ??
 ??  ?? u trsteniku je nastradao velibor k.
u trsteniku je nastradao velibor k.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia