Blic

KRSTIČIĆ RASKIDA UGOVOR SA AEK-OM

-

VIŠENEDELJ­NE SAGA OKO povratka Nenada Krstičića u Crvenu zvezdu napokon je dobila epilog. Kako pišu grčki mediji, iskusni vezista je našao način kako da raskine ugovor sa AEK-OM i to bi trebalo da se dogodi u narednih nekoliko dana.

Tim razvojem situacije najviše se raduje trener crveno-belih Dejan Stanković, koji je insistirao da se Krstičić u ovom prelaznom roku vrati u redove srpskog šampiona. On je ovog leta po svaku cenu želeo da napusti Atinu i to je učinio iz porodičnih razloga. Bio ljut na klupske čelnike zbog činjenice da je proteklih šest meseci bio bez porodice u prestonici Grčke, jer im nije bio omogućen boravak.

Krstičić je u AEK otišao u januaru 2019. za obeštećenj­e od 500.000 evra i stavio paraf na tri i po godine ugovora. Do isteka je imao još godinu dana, ali je bio odlučan u nameri da se vrati u Beograd.

Krstičić je već nosio crveno-beli dres u periodu od 2017. do 2019.

NAJVEĆE IZNENAĐENJ­E DOSADAŠNJE­G dela Evropskog prvenstva, uz Češku, svakako je reprezenta­cija Ukrajine. Ekipa koju sa klupe vodi legendarni golgeter Andrej Ševčenko prikazala je zaista sjajne stvari na kontinenta­lnom šampionatu, pre svega karakter. Grupnu fazu prošli su i uz pomoć sreće, posle poraza od Holandije (2:3) i Austrije (0:1), uz pobedu nad Severnom Makednojim (2:1). Pa ipak, na svakom od ta tri meka demonstrir­ali su kvalitet i veliku borbenost. To je sve zaokruženo na pravi način u utorak uveče, kada su Ukrajinci u poslednjem minutu produžetak­a savladali Švedsku 2:1.

Naredni rival raspoložen­im Ukrajincim­a, u četvrtfina­lu, biće Engleska, ekipa koja nije primila ni jedan gol u dosadašnje­m toku prvenstva Evrope. „Gordi Albion“je u osmini finala izbacio selekciju Nemačke. Dakle, pred Ševčenkovo­m ekipom je veliki ispit, protiv asova iz Premijer lige

- Neverovatn­o je teško dati im gol, ali njihova snaga ne sme da nas uplaši. To bi trebalo da nas motiviše jer je u fudbalu sve moguće, kao i u životu. Igraćemo srčano kako bismo doneli još radosti našim navijačima - rekao je Ševčenko.

ukrajina je posle velike drame golom mladog Artema Dovbika u 121. minutu slavili sa 2:1 za prolaz u četvrtfina­le. Aleksandar Zinčenko je bio strelac prvog gola, a proslavio ga je stavivši kažiprst na usta, pa je tu proslavu gola objasnio posle meča:

Zinčenko je gol proslavio stavivši kažiprst na usta. „Na taj način sam želeo da ućutkam kritičare“, poručio je Zinčenko

- Nije važno za koga igraš, da li je klub ili reprezenta­cija, gde te trener postavi moraš da odigraš na vrhunskom nivou. Moraš da daš svoj maksimum i ništa sem toga. Tako da mi nije bitno gde ću igrati jer ću uvek davati sve od sebe. Što se tiče proslave mog gola, tokom prve tri utakmice smo dobili mnogo kritika, što je bilo i zasluženo s obzirom na to kako smo igrali. Tako da sam hteo da ućutkam kritičare, jer smo mi tim koji se bori za svaki gol, tim koji je svaku pobedu zaslužio i drago mi je što smo ispisali istoriju - rekao je Zinčenko.

Ukrajina i Engleska će se sastati u subotu u Rimu, a pobednik meča će u polufinalu na „Vembliju“igrati sa boljim iz duela između Češke i Danske.

n

 ??  ?? Hoće u LŠ: Krstičić u duelu sa Nejmarom
Hoće u LŠ: Krstičić u duelu sa Nejmarom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia