Blic

Rezime Evropskog prvenstva uoči mečeva četvrtfina­la

Da će biti Košarkaši Srbije kažu najbolji kad bude najvažnije

- EKIPA “BLICA”

suprugom sofijom na tribinama „pionira“ uvek uz „orlove“: stefan marković

Svi koji su došli ovde žele na Olimpijske igre, svi igraju jako i dobro. Ponosan sam na nas što nismo odustali, rekao je Boban Marjanović posle pobede nad Dominikans­kom Republikom.

odigrao prvi meč posle odmora

Moramo da budemo strpljivi, jednoglasn­a je poruka posle meča u kojem su košarkaši Srbije pobedili Dominikans­ku republiku sa 94:76 na startu kvalifikac­ija za Olimpijske igre u Tokiju. Bio je to meč u kojem smo videli sve ali, na sreću, pamtiće se samo rezultat.

“Orlovi” su sinoć igrali sa Filipinima, međutim, utisak je da ćemo protiv Italije ili Portorika, sa kojima ćemo igrati u polufinalu, morati mnogo, mnogo bolje. Selektor Igor Kokoškov je rekao da je očekivao težak meč, ali je i podsetio da je cilj reprezenta­cije da igra najbolje, kada bude najpotrebn­ije.

- Očekivali smo da će biti težak meč. Morali smo da pariramo njihovoj brzini. Igrali su opuštenije, sa više individual­nih rešenja, nismo u prvom poluvremen­u uspevali da im pariramo u tom segmentu. Znali smo da treba da ih branimo dobruo u igri čovek na čoveka. Posle toga smo se umorili, nismo bili disciplnov­ani i to im je dalo samopouzda­nje - objašnjava Kokoškov.

On se vratio na probleme sa vremenom, odnosno kratkim periodom za pripreme.

- Treba da budemo srećni zbog konačnog rezultata. Trojica igrača su se tek nedavno pridružila i nije lako sve to uklopiti. Tako je kako je, završili smo posao i to je bitno. Nije bilo lepo, bilo je previše grešaka, ali naglašavam da je pobeda najbitnija stvar.

Selektor je obećao da će “orlovi” da igraju bolje i pozvao je navijače da pruže podršku svom timu.

- Mi nismo bili iznenađeni, znali smo da je psihološki teško igrati protiv ekipe koja je opuštenija. Nećemo previše analizirat­i ovu utakmicu, bilo je baš onako kako smo očekivali. Ključna je bila četvrta četvrtina i zadovoljan sam što smo pronašli način da pobedimo. Kad bi moglo tako, da se samo stave imena i da se baci lopta i da igramo... Mislim da publika i svi koji vole nacionalni tim treba da daju punu podršku i da razumeju u kojoj smo situaciji. Bitno je da smo zajedno, da razumemo našu situaciju - dodao je Kokoškov.

Najbolji u našim redovima bio je Boban Marjanovć.

- Borili smo se, nije bilo lako. Naš kvalitet je došao do izražaja i pobedili smo. Kako je utakmica odmicala igrali smo bolje, a pobeda je ono što se računa. svi koji su došli ovde žele na Olimpijske igre, svi igraju jako i dobro. Ponosan sam na nas što nismo odustali, nadam se da nećemo ni na narednim utakmicama jer je naš cilj mesto u Tokiju. Kratko vreme smo zajedno, polako slažemo slagalicu - poručio je Marjanović.

Svako ko je bar letimično ispratio prvi meč Srbije u kvalifikac­ijama za Olimpijske igre mogao je da primeti koliko je odbrana škripala. Stručni štab na čelu sa Igorom Kokoškovim imaće pune ruke posla da odbranu dotera u trenutku kada vremena za ozbiljniji rad nema, ali s obzirom na okolnosti dobro je što je Srbija kvalifikac­ije otvorila pobedom. Potpuno nelogično zvuči, ali Srbija je otpor Dominikans­ke Republike slomila onog trenutka kada se iz odbrane “čovek na čoveka” prešlo u zonu.

Ako ništa, eto bar smo neku pouku izvuli iz meč sa Donimikans­kom Republikom.

n

 ??  ??
 ??  ?? teodosić je vodio napade protiv dominikans­ke republike
teodosić je vodio napade protiv dominikans­ke republike
 ??  ?? vasilije micić je
vasilije micić je
 ??  ?? luka jović sa
luka jović sa
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia