Blic

NOVAK JE SAVRŠEN 16:0 NA VIMBLDONU

BIO BOLJI ĐOKOVIĆ JE I 2011, 2015. I 2018. GODINA JE ZATIM OD ANDERSONA, A TIH I OSVAJAO VIMBLDON

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Prvi teniser sveta je pobedio Kevina Andersona. Poslednji neuspeh doživeo je još u junu 2017. kada se predao Tomašu Berdihu.

Ako je verovati tradiciji, onda će trofej Vimbldona da ostane u rukama Novaka Đokovića. Naime, svaki put kada je srpski teniser pobeđivao Kevina Andresona, iz Londona se vraćao kao šampion. Taklo je bilo 2011, 2015. i 2018. godine, a nadamo se da će biti i ove, nakon što je Đoković slavio protiv vremešnog Južnoafrik­anca sa 3:0 (6:3, 6:3, 6:3) za plasman u treće kolo Vimbldona, gde će u petak da igra sa boljim iz duela Andreasa Sepija i Denisa Kudle.

Kao što se i očekivalo, meč sa Andersonom obeležio je veliki broj asova i mali broj brejk prilika - Đoković je iskoristio četiri od osam, Anderson nijednom nije došao u priliku da oduzme servis. Novak se bolje snašao u takvom situaciji za 16. uzastopni trijumf na grend slemu u Londonu. Prvi reket sveta je poslednji meč na Vimbldonu izgubio još u junu 2017. kada se u četvrtfina­lu, zbog povrede lakta, predao Tomašu Berdihu. Inače, poslednji put na terenu je poražen 2016. u trećem kolu - bolji je bio Sem Kveri sa 3:1.

Đoković je protiv Andresona od početka do kraja čvrsto držao svoj servis, dok je najviše problema imao sa travom. Naime, kao i na startu sa Džekom Drejperom, nekoliko puta se okliznuo i pao, srećom bez posledica.

- Imam dobru vezu sa navijačima i drago mi je što vam ponovo vidim, ali imam dobru vezu i sa travom, ako me razumete. Ne pamtim kada sam poslednji put ovoliko padao. Što se meča tiče, sa Anderosnom­o ne možete drugčije da igrate. Morate da čuvate servis i da čekate grešku- rekao je šampion Vimbldona.

Posle dva meča, svima je jasno da je Đoković u dobroj formi i da će iz kola u kolo da bude sve bolji. Realno, ima otvoreno put sve do četvrtfina­la, a i tamo ne bi trebalo da naiđe na težeg rivala, jer je treći nosilac Stefanos Cicipas eliminisan na startu. Grk je po dolasku u London rekao da “oseća snagu da Novaku pomrsi račune”, a oprostio se bez osvojenog seta.

- Da, danas sam imao veoma mali broj neiznuđeni­h grešeka. Mislim ukupno šest, od toga nijednu na forhend. Mogu da kažem da sam odigrao gotovo savršen meč. Evo, tu je i moj trener Goran Ivanišević, nadam se da je zadovoljan kako sam odigrao i da nema zamerke - našalio se Đoković.

Juče smo se na Vimbldonu oprostili i od Rusa Aslana Karaceva, pobednika prvog “Srbija opena” koji se, ipak, mnogo bolje snalazi na šljaci, nego na travi. Karaceva, inače 20. “kosturaša”, pobedio je Žeremi Šardi sa 7:6, 7:6, 6:3.Drugo kolo je bila poslednja stanica i za jednog od najboljih svetskih servera, Amerikanca Džona Iznera kog je u pet setova pobedio Jošihito Nišioka.

Imao sam mali broj neiznuđeni­h grešaka, mislim šest. Mogu da kažem da sam odigirao savršeno. Evo, tu je i moj trener, nadam se da je zadovoljan

 ??  ??
 ??  ?? Novak se više puta okliznuo i pao, srećom bez posledica
Novak se više puta okliznuo i pao, srećom bez posledica

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia