Blic

Prvi dan bez preminulih posle devet dugih meseci

-

PRVI PUT POSLE duže od devet meseci, tačnije od 30. septembra prošle godine, u Srbiji smo zabeleželi dan bez ijednog preminulog od korona virusa!

A od početka epidemije u našoj zemlji, prema zvaničnim podacima dosad je umrlo 7.047 osoba, iako je pre dva dana novoformir­ana Komisija za analizu smrtnih ishoda uzrokovani­h bolešću kovid-19 saopštila prve rezultate po kojima se smrt više od 10.000 ljudi u 2020. godini dovodi u vezu sa koronom.

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 8.025 osoba, od kojih je pozitivno njih 81, odnosno nešto malo više od jedan odsto. U bolnicama širom Srbije nalazi se 291 osoba, od kojih je njih 13 na respirator­ima.

Od 81 novog slučaja korona virusa, koliko je u poslednja 24 sata potvrđeno u Srbiji, dvocifren broj novozaraže­nih imaju samo Beograd - 22 i Vranje - 10. U Paraćinu je otkriveno šest novih infekcija, u Jagodini i Vrbasu po pet, a u Kruševcu tri.

Ipak, treba biti veoma obazriv pošto je sada definitivn­o jasno da je zaustavlje­n pad broja novozaraže­nih. Juče smo imali jedan slučaj više nego pre nedelju dana.

 ??  ?? U bolnicama širom srbije je manje od 300 kovid pacijenata
U bolnicama širom srbije je manje od 300 kovid pacijenata

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia