Blic

KULA GOTOVA, NA REDU RAST PLATA I PENZIJA

Ono što je stvarno važno je, ako bi se stvari ovako nastavile, građani Srbije mogu da očekuju znatno povećanje plata i penzija - izjavio je Vučić

-

PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR Vučić prisustvov­ao je juče ceremoniji obeležavan­ja završetka radova na konstrukci­ji Kule Beograd, koja će u punoj funkciji biti do polovine sledeće godine. U kuli će se, prema rečima predsednik­a, nalaziti i jedan od najluksuzn­ijih hotela iz lanca “Meriot”.

- Ono što je važno jeste da je ovo ubedljivo najveće gradilište u Jugoistočn­oj Evropi, oko 2.200 radnika radi ovde. Želim da kažem radnicima iz svih delova Srbije i iz inostranst­va koji su vredno radili veliko hvala - rekao je Vučić.

- Sinoć smo dobili konačne rezultate za prvih šest meseci u odnosu na plan. Plan je bio da naš minus u prvih šest meseci bude 190 milijardi, to je bio planirani deficit, a bio je tri puta manji, oko 75 milijardi. To bi bio ogroman novac, više od milijardu evra boljeg rezultata, a mi to delimo na bolje rezultate oko 250 od 300 miliona evra - rekao je Vučić na ceremoniji obeležavan­ja. Drugi deo, zbog kog kako kaže nije zadovoljan, jeste taj da pare nisu potrošene, oko 700 miliona evra, na planirane projekte, kako bi stopa rasta bila veća.

On je istakao da se ako se potroši više planiranog novca time podstiče stopa rasta.

- Ono što je stvarno važno je, ako bi se stvari ovako nastavile, građani Srbije mogu da očekuju znatno povećanje plata i penzija izjavio je Vučić i najavio da će ove godine prosečne plate preći 600 evra.

- Ljudi će da vide ono što nam je bio plan “Srbija 2025”, tj. da će prosečna plata biti 900 evra. U Beogradu će već početkom sledeće godine biti preko 760, 770 evra neto. To su stvarno dobre vesti, toga ne bi bilo bez ovoga, bez rasta u građevinar­stvu, bez velikih poslova i snova

n

 ??  ?? U kuli će se nalaziti i jedan od najluksuzn­ijih hotela iz lanca “Meriot” kao i niz svetskih brendova
U kuli će se nalaziti i jedan od najluksuzn­ijih hotela iz lanca “Meriot” kao i niz svetskih brendova

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia