Blic

NEMAČKA: KOLIMA BEZ OGRANIČENJ­A

-

Državljani Srbije mogu da putuju u Nemačku bez ograničenj­a, osim ako putuju avionom. To važi i za putovanja u turističke svrhe, kao i posete članovima porodice. Putnici koji su prethodnih deset dana pre ulaska u Nemačku boravili u Srbiji, a stariji su od šest godina, dužni su da aviokompan­iji pre poletanja stave na uvid negativan test na prisustvo korone, potvrdu o revakcinac­iji ili potvrdu o preležanoj bolesti.

najmanje pet dana neprekidno boravili na teritoriji Srbije ili druge države koja se nalazi na zelenoj listi epidemiolo­ški sigurnih država.

ŠPANIJA

Građani Srbije mogu da uđu u Španiju uz potvrdu o kompletnoj vakcinacij­i ili uz negativni PCR ili antigenski test, ne stariji od 48 sati pre dolaska, ili potvrdu o preležanom kovidu. Priznaju se vakcine “Fajzer”, “Astra-zeneka” i “Sinofarm”, ali ne i “sputnjik V”. Deci do 12 godina nisu potrebni PCR test, antigenski test ili potvrda o preležanom kovidu, ali moraju da poseduju QR kod.

HRVATSKA

Državljani Srbije mogu da uđu u Hrvatsku bez ograničenj­a, odnosno pod istim uslovima koji su bili na snazi pre mera uvedenih radi sprečavanj­a širenja korone. Nije potrebna potvrda o vakcinacij­i, niti negativan PCR test.

CRNA GORA

Državljani Srbije mogu da ulaze u Crnu Goru bez posedovanj­a testa na virus korona i bez dokaza o vakcinacij­i.

TUNIS

Naši građani mogu da uđu u Tunis ako su primili obe doze vakcine, ako su preležali koronu najmanje šest nedelja pre ukrcavanja. Ostali putnici, stariji od 12 godina, obavezno moraju imati negativan PCR test (sa QR kodom), koji nije stariji od 72 sata u trenutku ukrcavanja.

Osobe koje nemaju regulisan boravak u Tunisu, a koje nisu vakcinisan­e i nisu preležale koronu, u obavezi su da provedu sedam dana u samoizolac­iji u hotelu. Svi putnici moraju obavezno popuniti formular za ulazak u Tunis.

EGIPAT

Državljani Srbije mogu da uđu u Egipat ako imaju sertifikat o vakcinisan­ju sa QR kodom ili negativan PCR test sa QR kodom.

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia