Blic

U modi kuće na selu

-

PORED VIKENDICA, U poslednjih godinu i po dana u Srbiji su sve traženije i kuće na selu, a podaci pokazuju da je tražnja za upravo ovim objektima porasla za fantastičn­ih 50 odsto! Cena ima za svačiji džep, kreću se već od nekoliko hiljada evra, ali poznavaoci upozoravaj­u da niska cena najčešće znači i dodatne troškove za adaptaciju.

Nekako se čini da ljudima početkom prošle godine i letos nije bila važna destinacij­a, koliko to da pobegnu iz grada. U međuvremen­u, pored vikendica tražnja je rasla i za kućama po selima, a uslovi potencijal­nih kupaca najčešće su bili da je kuća blizu grada u kome žive i da do nje ne treba putovati duže od sat vremena.

“Seoske kuće na prodaju probudile su interesova­nje građana još u vreme vanrednog stanja prošle godine. Sve je više ljudi kojima ne prija gradska gužva i koji se, kada im deca odrastu, odlučuju da iz grada odu na selo u mirnije okruženje. Posebno su interesant­na sela u okolini nekog grada, gde se za 10-15 minuta autom stiže do svega što je potrebno”, navodi se na portalu Nekretnine.rs.

U blizini Beograda nekoliko je popularnih mesta - područje iza Avale, oblast Trešnje, Ralje, Sopota... Mnogima je interesant­no i područje Aranđelovc­a i Topole, a sve više pažnje ide i ka selima poput Beške, Čortanovac­a, ali i u pravcu oko Pančeva, Zrenjanina...

 ??  ?? tražnja za ovim objektima porasla za pedeset odsto
tražnja za ovim objektima porasla za pedeset odsto

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia