Blic

UMESTO ODGOVORA, ZASTRAŠUJU SUDOM I PARNICAMA

-

Kompaniji “Europolis plus” poslali smo pitanja kao i razlog zašto ih postavljam­o. Pitali smo od kojih izvođača su dobijali poslove od 2013. do 2018. godine, kolika je njihov vrednost i njihovi prihodi, kako su dobijali poslove, ima li vlasničke povezanost­i “Europolisa plus” i Centra za kvalitet?

Na ova i još neka pitanja, ono što se odgovorom može smatrati, jeste rečenica dobijena iz advokatske kancelarij­e. - Ukazujemo da je privredno društvo “Europolis plus” u svom poslovanju isključivo postupalo i postupa u skladu sa zakonskim propisima - naveli su advokati.

Za konkretne odgovore ostali smo uskraćeni, ali zato nismo za spisak 10 advokata koji su najavili šta će preduzeti. - Imajući u vidu sadržinu vašeg mejla, ukazujemo da isti sadrži neistine i zlonamerne insinuacij­e, zbog čega će svaki postupak koji bi implicirao da navodno postoji protivzako­nito postupanje “Europolisa plus” biti predmet sudskog postupka i to kako parničnog zbog nadoknade štete, tako i krivičnog zbog zloupotreb­e položaja odgovornog urednika i drugih odgovornih lica. U očekivanju da vaše postupanje ostane u okviru Zakona o informisan­ju i medijima i kodeksa novinara Srbije, kao etičkog standarda profesiona­lnog postupanja novinara, srdačno vas pozdravlja­mo - navodi se u dopisu koji je potpisao advokat Zoran Ateljević.

Uz ovako srdačan pozdrav, odgovaramo da upravo poštujući Zakon o informisan­ju i kodeks novinara smo i postavili pitanja kako bismo postupili sa dužnom pažnjom koja podrazumev­a da se proveri istinitost navoda naših izvora zbog čega smo i zatražili da “Europolis plus” iznese svoje činjenice. Zašto to nisu

uradili, neka prosudi javnost

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia